Jom Buat Duit!!!!

Friday, 11 November 2011

Apa itu SEO

Apa itu SEO:


SEO....Rasanya korang yang dalam dunia blogging ni sure tau apa itu SEO kan...... Dalam dunia blogging ni SEO adalah perkara yang paling penting bagi menaikkan trafik pada blog kita.



Apa itu SEO?

SEO ni adalah singkatan daripada perkataan Search Engine Optimization iaitu kaedah yang digunakan untuk mendapatkan kedudukan yang tinggi dalam enjin carian. Sape tak nak web@ blog kita sentisa berada di kedudukan yang teratas dalam enjin carian. Bila kedudukan kita antara yang teratas so secara tidak langsung trafik yang datang ke blog kita akan bertambah hanya dengan mengaplikasikan konsep SEO dalam blog kita.



Sebagai contoh lah kan, kalau kita ada web@blog berkaitan perniagaan dan nak mempromosikan produk yang kita jual, konsep SEO amat sesuai diaplikasikan dalam blog kita bagi mempromosikan produk.



Dengan mengaplikasikan konsep SEO ni, akan meningkatkan populariti sesebuah web@blog seterusnya meningkatkan trafik. Kebiasaannya, SEO ini bermain dengan kata kunci @ keyword samaada menggunakan kata kunci yang popular atau menaikkan kata kunci yang luar biasa yang belum pernah digunakan.



Saya akan terangkan bagaimana kata kunci @ keyword yang kita gunakan mampu untuk meningkatkan trafik blog pada entri akan datang. Tunggu tauuu.....







Sumber:

lepak.com.my

1 comment: