Jom Buat Duit!!!!

Thursday, 1 December 2011

Tutorial : Update Status Facebook melalui Twitter

Tutorial : Update Status Facebook melalui Twitter:


Facebook dan Twitter semakin memainkan peranan penting dalam meningkatkan trafik blog sepertimana yang telah saya terangkan sebelum ini. Ada juga kadang2 blogger yang ada akaun Twitter dan Facebook tetapi akhirnya salah satu mesti tak aktif sebab dengan alasan malas nak update di kedua-dua akaun. Tapi sekarang ni ada satu cara untuk kita update status Facebook melalui Twitter.Tergerak nak buat tutorial ni lepas baca entri dalam blog Bean. huhuhu...curik idea sat yer...hehehe....tutorial jer lain.....boleh tengok kt blog tu untuk tutorial yang menggunakan Selective Tweets.



Anyway, sebenarnya ada banyak cara macammana nak update status facebook ni, terpulang pada kita nak gunakan yang mana.



Cari punyer cari so terjumpa cara lain untuk tutorial ni....jom kita tengok sat.




1. Login akaun twitter.




2. Pergi ke Setting>Profile dan klik pada Post your Tweets to Facebook.




3. Klik Sign to Facebook and connect your accounts





4. Klik Allow








5. Kalau nak connect dengan Fanpage korang, tandakan di kotak myFacebook page dan pilih nama fanpage.









6. Klik Allow








7. Save




8. Update status Twitter korang dan cuba check pada Facebook korang. Status yang korang update dalam Twitter tadi secara automatic akan diupdate juga dalam Facebook.




p/s: Tutorial yang saya share ni salah satu cara utk kita update status facebook melalui twitter. Ada banyak cara lain lagi. Kalau rajin Google lah yer.....Utk selective Tweets ni hanya status yang kita pilih sahaja yang akan diupdate dalam facebook dengan meletakkan #fb dihujung status kita. Sebab tu dinamakan Selective Tweets.







Sumber:

lepak.com.my

No comments:

Post a Comment