Jom Buat Duit!!!!

Saturday, 31 December 2011

Mase Susah Carik, Mase Senang Lupe…


Hye...(dgn nada kesal)

Ok kali ni nk luah perasaan sikit…Bukan niat nk kutuk+burukkan+ngumpat or mengungkit tp sekadar luahan…dlm mse y same saje nk share pengalaman+pendapat~~

Mase ssh dorg ni sanggup kol siang,mlm =pagi+petang….nk huraikan pertolongan dorg…sambil “highlight” gelaran kawan…bkn kol je…rajin plak email n YM..dlm bhse pnjg nyer Yahoo Messenger la an…Then sbb sygkan kawan n ase tanggungjawab nk tolong kwn, kite pon sanggup la lakukan segala-galanyer untuk tolong kawan kite ni…

Contoh2 nyer, Tugas aku di pejabat adalah di jabatan y kerje nyer recruit org, and then hal2 y berkaitan la kan….ok la, Aina ok jew nk tlg n x pernah mnx balasan pon…

Then after aku da tlg, diam gitu jew..padahal aina just  contact nk say hello even dlm YM, email or msj…nk tye kaba sebgi seorg kwn…bkn aku suruh blnje pon…x nk la memutuskan silaturrahim an??dlu tyme mnx tlg hari2 kol n email leh plak….

Klu ade salah gtaw la an??ni x, kite YM dye tros Log out, msg hrp la nk reply, email lagi la…Hello Dears, please la..klu de mslh gtaw depan2 la, x pyh nk ckp belakang2….depan2 punyer manis ayt, mcm ustazah…tp belakng…emm ntahla…

Masing2 da besar..taw fikir baik buruk,,pendek kate MATANG…tp x taw la if x matang lg n perangai mcm bdk2 skolah…xnk kawan org tu, x nk kawan org ni…tp bile ssh, bru nk mnx tlg dgn org y dye xnk kawan tu….ahaks…hopefully ayt aina ni blh u olls fhm….

Tu hipokrit ke pe ea??eemmm…. I was thinking, bkn itu ciri org talam due muke or Munafik ke??X nk komen panjang2 la, Aina ni x de hak nk menilai org…Hanya Allah y taw segalanyer…

Then for ME,,,I will think positive selagi boleh, maybe dorg bz or ade sbb2 y xdpt dielakkan…Aina perlu muhasabah diri supaye lebey tenang nk hadapi ape2 situasi pon…and after luah semua ni, Aina xnk da simpan2 dlm hati n nk buang semua y x baik dlm hati…


P/S: Hopefully entry ni x de mengguris mane2 pihak y rapat dgn Aina, Aina Cume harap silaturrahim x kn terputus..itu sahaje….END

2 comments: