Jom Buat Duit!!!!

Monday, 29 October 2012

My First Step ~ 28.10.2012~ # Adat Merisik

Salam tersyang..hihi..

Perkahwinan itu mmg saat y pling ditunggu2..ihiks.. ye la kot bg sesetengah pompuan.. lebih2 lg if mrk sudah pon ade kekasih hati...

So nk dipendekkan crite.. on 28 october 2012.. bermulala my first step.. iaitu telah pon dirisik oleh si dye.. heeee...

Merisik ni lebih kuang sama mksd dgn booking la kot...hihi.. takot org len plak amik aty.. boleh ke camtu... boleh je la...

Merisik : Merisik merupakan langkah pertama untuk mendirikan rumahtangga. Amalan ini menjadi kebiasan bagi pihak lelaki yang berkenan kepada seseoang perempuan untuk dijadikan teman hidupnya. Walaupun begitu tidak salah sekiranya pihak perempuan merisik lelaki yang menjadi pilhannya. Amalan ini biasanya dilakukan sendiri oleh ayah atau ibu pihak lelaki atau menghantar wakil berkunjung ke rumah keluarga perempuan yang menjadi pilihan pihak lelaki.Tujuannya ialah hendak bertanya-tanya perihal anak perempuan keluaraga tersebut sama ada sudah dipinang orang atau belum,serta menyatakan hajat pihak lelaki untuk melamarnya. Sekiranya risikan itu mendapat jawapan yan positif,maka pihak lelaki boleh membuat keputusan sama ada hendak meneruskan hasratnya atau membatalkannya.

My Mr.A pon datangla ke rumah saye utk merisik.. setelah beberapa thn kenal.. so we decide for this first step..

Perasaan xla berdebar ke pe.. cam bese je.. lgpon cume merisik je pon.. heee... xde knduri2 pon.. tetamu dihidang dgn mknn y simple2 je...


Jeng2..heee.. wah pat cincin la... sukeee nyer.. da la selame ni xpki cincin..ase janggal je pki somethn kt jari..

Dan y pling best skali.. tyme merisik pon Mr.A bg hantaran..best kan? kan? heee.. Aina sorg je la y best sbb dapat byk coklat, gule2 n lolipop!!!! Yummeh....


This picture Mr.A anta before sampai rumah aina.. blm sampai da terliur..heee... ynag buah tu aina xpndang sgt pon.. bg adik2 je mkn..



Yippi.. Comel an?? yng penting bkn Mr.A yang buatla an...Heee


Ini mmg sgt hepi dapat coklat, gule2 n yang penting CINCIN... bkn cincin bese taw.. but bermkne sgt..heee.. tq U...

Perkara yang dibincangkan dalm merisik:

1) pengenalan keluaraga lelaki dan perempuan
2) pengenalan anak lelaki dan perempuan
3 )menyatakan hasrat merisik
4) Persefahaman antara kedua-dua belah pihak
5) Menerima atau menolak hasrat pihak lelaki
 
So after dat day.. we decide nk wat preparation for next stage... iaitu TUNANG..heeee.. mmg saje buat awal2.. xla t kelam kabut plak...

Tido mlm ni pon senyum je.. sambil pgg jari.. heee...


*****************MMMMUUUAAAAAAHHHHH******************

Sunday, 28 October 2012

Pertunangan Tema Silver + Purple

Salam Sayang...
 
Tajuk entry saje wat2 gtooo.. sebenarnyer nk cite hari pertunangan my kezen..heee.. saje gelabah buat tema silver + purple bagai..heee
 
So harini hari kedue umat islam merayakan perayaan Aidil Adha.. Harini jgkla my kezen e-day.. kezen i ni ddk pan rumah je...
 
Family aina mmg kebanyakkannyer duduk dekat2.. kt kampung tu mmg family aina je yang kuasai...hahaha... Pada haritu aina wakil belah lelaki, kami tema purple... Belah perempuan pulak tema silver...
 
Aina pakai bju cotton corak2 and selendang lace... Sebenarnye aina xplan nk pki ikot tema.. kebetulan bwk balik kg  that colour.. so pki je la an...ihiksss...
 
Jom enjoy moment2 pertunangan my kezen ni...heeee
 

 
 
 
 

hehehe... Entry kali ni tgok gamba besa2 je k...heeee.. ok last pic is familia pic belah kami!!!!!! heee


Haha.. anak sedare da pon bertunang.. y mak sedare ni bile la pulak..heeee...tunggu k... xbaik gelojoh2.. xmo...xmo...
 
Ok then, tu je dlu entry bergambar dr saye... heee
 
***************************SALAM SAYANG*************************

Monday, 22 October 2012

Tempahan Photoprops For Any Events

Dear All.....

Dek kerana sekarng ni musim wedding + engagement + birthday party and byk lg la event ni...aina de wat something tok u olls....

Photoprops....wah..xla t mjlis tu cam formal sgt an?? so kne la ade cerie2 sikit... So, kepada sesape yang nk tempah...boleh je...

By email: ainamaat@gmail.com

Photoprops ni ade untuk semua event... u olls leh pilih, confirm dengan pilihan, byr half sebagai deposit n aina akan pos or klu dekat boleh amik dekat rumah k....heee

SAMPLE

1) Word Art (Thought , Speech and bubbles)



2) Hats

3) Scarves and such


4) Mustaches, Lips, Bow Ties

 
Tu semua sample...anda juga boleh request..contoh nk pic lips..kite akan anta sample melalui email anda..if agree then aina proceed k...

Bg mereka y xtaw ape photoprops...ini contohnyer:



 Contoh lain, " Pnjam ye maria elena" heee....


haaa...camne best an?? if u olls de other design, InsyaAllah i will try to do it....No worries..heee

Contact:
ainamaat@gmail.com

Price:
5 props = RM20.00 (klu jaoh n kne pos,,this price not including postage)
* boleh campur2 props td...

P/S: image aina ambil gr google image, dip and blog happy...


*********** Wassalam*************