Jom Buat Duit!!!!

Friday, 1 February 2013

Part II : Persiapan Pertunangan # Baju Tunang

Salam sayang...ihikss...
 
 
Semakin terase saat utk mnjd tunangan org.. sebenarnye tade rase pape lgi pon.. cume klu boleh nk cepat selesai.. xnk da pening kepala nk pk2, ape lagi blom buat?... biarla cepat selesai, xpening da...
 
 So, after One month anta tailor, so hari y ditunggu.. da siap da pon bju aina... heee.. Tema y diplih ialah Turqoise n pink2 gtooo...heeeee...
 

 
Design plak seperti yang aina tunjuk dalam entry ni " Part I: Persiapan Pertunangan" ... heee.. same an?? Memang aina saje buat labuh sikit.. bia dapat ttp my back.. heeee...
 
Kain aina beli dekat Jakel S.alam, So untuk buat design seperti di atas memerlukan:
 
Kain Chiffon (Dry Clean) : 5 meter (Supposely bdn mcm aina 4 meter da cukup, tp sbb design bju n kain ade kembang2, so kne gune kain lebih)
Harge kain : I meter dalam RM25.00 (Masa aina beli tu tgh promotion)
 
Kain Satin : 5 meter (Aina gune kain satin untuk lining.. sbb chiffon an jarang, klu xpki lining mmg kontrovesi la pastu... ahaks..) Lebihan kain satin ni, aina buat riben kt belakang bju..
Harga : I meter dalam RM13.00 je...
 
Lace + Beading : 1/2 meter (Double layer) mmg cukup untuk pinggang and tgn....
Harga : RM250.00 (Depends kpd u olls, harge lace lain2, byk lagi pilihan n y lebih murah)
 
 
Ini contoh lace double layer.. ini bkn y aina beli.. ini contoh aina ambil dr google... If lace lagi tebal n de beading skali lgi mahal la...heeee
 
Baju tunang aina dijahit oleh Mira (My friend), die keje dekat butik area putra height... Harge mmg dye bg ooosemm.. berpatutan... sape2 berminat boleh PM aina.. t aina bg contact number dye k...
 
So, da puas membebel, Jom layan bju tunang aina.. gambar aina ambil mase fitting ritu.. jom cuci mate...heee
 

 
 
(Pandangan Tepi)~ Ade nmpk x riben cumil kt blkg tu..heee~
 
 
(Pandangan Depan) ~ Oooppsss cover pewot..hihi ~
 
 
(Pandangan Depan Lagi) ~ Ok baru nmpk clear skit my baju ~
 
 Yaaa!!! Aina mmg puas hati.. mmg same ape y aina nk.. Pki pon selese je.. Ooo xsaba rasenyer nk pki bju ni... Ramai org tye knp x sewe je?? an lagi jimat.. depends la dekat u olls nk sewe ke tempah.. Tp utk tunang aina prefer tempah je.. sbb bju tu t boleh buat pg kenduri kendara...
 
Sbb tu aina x buat bju y heavy mcm pengantin... just simple design but nice je...heee.. peplum style.. Ok cukup da crite part bju.. t aina update part lain pulak k...
 
Mood: Hepi Mepi...Yay!!!!
 
 
***************************SALAM SAYANG********************************
 
 
 

11 comments:

  1. saya nk no phone taylor yg buat baju u ni..boleh email irinelyana@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh emel kat sy jugak x??? anamuslimah88@yahoo.com

      Delete
  2. saya tgh cari tailor utk bakal tunang
    boleh emailkan no telefon tailor ni?

    dankersy88@gmail.com

    klu boleh ASAP amatlah dihargai

    thank ainalista!

    ReplyDelete
  3. Salam dear, boleh akak dapatkan no. tailor tu? Nanti email ke annaudir@gmail.com.


    Thanks ye

    ReplyDelete
  4. Salam dear,

    Boleh tak emailkan no. tailor tu ke annaudir@gmail.com


    Thanks ye

    ReplyDelete
  5. Bole emailkan contact taylor tu ? natashaomar86@gmail.com

    ReplyDelete
  6. Disebabkan ramai yang berminat untuk tailor baju tunang.. dekat sini aina bg je contact number die k.. Mira Izzati - 011-11937277

    ReplyDelete
  7. salam... hai... boleh bg contact detail tailor x...
    tuanayu88@gmail.com
    thanks in advance!

    ReplyDelete