Jom Buat Duit!!!!

Sunday, 17 March 2013

Jom Panjat Bukit Broga!!!!!!

Salam Sayang.... :)
 
 “ Perhatian Kepada semua staff, Kelab Sukan dan Rekreasi akan mengadakan program pendakian ke bukit broga, kepada sesiapa yang berminat sila beri nama kepada simpulan bin simpulan”…. Saje letak simpulan bin simpulan.. nama saje aina rahsiakan.. bukan u olls kenal pun.. ihiksss…
Ya Allah, mcm mimpi plak bile aina dgr announcement tu… mmg dah lame sgt teringin panjat Bukit Broga ramai-ramai.. terus pakse semua org dekat department masuk program tu.. Jahat x?? Heee… Ala ape salahnyer nk beriadah beramai2…
So I olls pun bg la name termasuk semua member2 department.. heee.. mmg x saba nk pergi la.. Tdo mlm pun dah mimpi2 sampai puncak…heee… xkisahla nk cakap aina ni over excited ke pe… Do I care?? Hee…
Ok disebabkan aina ni seorg yang rajin (ceewwaahhh).. aina pon search la dlu detail2 pasal Bukit Broga ni… kene la cari maklumat before pergi sesuatu tempat tu.. kan? Kan?..heee… Meh sini aina share sikit pasal Bukit Broga ni...
 
Picture ini pinjam dari google image..heeee
"Bukit Broga , juga dikenali sebagai 'Bukit Lalang' – Banyak spesis rumput yang tumbuh dengan banyaknya disini.. (so, mesti banyak lalang2 hijau an? Heee)… Bukit ini terletak di Semenyih.. Berketinggian 400 meter dan lebih kurang 40 minit dari Kuala Lumpur."
Untuk mengetahui lebih lanjut and lagi details boleh buka website ini http://www.naturemalaysia.com/broga-hill.htm 
Banyak info2 dan gambar2 yang menarik berkenaan Bukit Broga yang boleh anda ketahui sebelum mendaki..
Kebanyakan org ramai berkunjung / mendaki Bukit Broga ini pada awal pagi dan lewat petang.. Pada waktu pagi untuk melihat matahari terbit and pada waktu lewat petang untuk melihat matahari terbenam.
Ok so hari yang ditunggu telah pun tiba, pukul 5 pagi semua dah berkumpul dekat office and  konvoi same2 untuk ke bukit broga tu.. Memang pagi tu x disediakan breakfast and sebabnye biar badan x berat nk panjat bukit..heee…
Malas dah nk membebel panjang2, sebab entry kali ni, nak surul u olls tengok gambar je.. Jom2!! same2 kite saksikan keindahan ketika berada di puncak Bukit Broga..heeee…

Ini wajah2 puas selepas berjaya sampai ke puncak..heee.. name mmg xnk mention dekat sini.. klu de sape2 nak kenal leh PM je k..heee


Sessi camwhore pun bermula.. muncul la macam2 mimik muke yang comel, cute, ganas and banyak lagi..haha..

 

Bukan senang nak tengok semua org2 diatas buat muke comel..hee.. selalu dekat ofis asyik serius je.. mase ini la nampak identiti sebenar..heee

 
Sangatla nyaman and tenang dekat puncak ni..heee.. so sesiapa nak rase redup2 and sejuk2 mcm ini .. sila panjat awal pagi... Sebab klu lewat, mesti panas t.. xbest nk lepak2 and snap2 picture...
 
 
Tengok tu, siap boleh buat tugu kasih sayang lagi.. sweet kan?? byk lagi tugu dorang ni buat.. tapi pic tu terlalu eksklusif.. so ini je la yang boleh dijadikan tatapan anda semua.. bukan santapan k..
 


Credit kepada yang mengambil picture ini..view sungguh cantik.. mcm cover album an?? then org dlm picture ini la yang menambahkan seri pic ini..heee.. my officemate (khairul) with fiancee...heee...

 
 
Uiii...sungguh santek kamu berdue ini.. idea amik pic dr ats memang terbaik.. sorang nmpk seri pengantin to be and sorang lagi seri anak dare..heee
 


Macam yang aina cakap kan dekat permulaan entry.. pasal lalang2 tu.. maybe ini la lalang tu kot..heee.. lalang bukan sebarang lalang ea u olls.. lalang ini la org berebut2 nk snap picture...
 
Dengan bangge nyer "Bendera Shapadu" berada di puncak Broga.. yeeehaaaa..heee.. memang puas hati an??...
 
Ok ye u olls.. lepas dah puas posing2 atas Bukit tu.. boleh la turun ye.. bahaye duduk lame2 atas tu...heee.. lagipun da start panas.. matahari da naik...
EHH!!! kejup2.. mane my picture.. kenapa semua gambar tade muke aina... oh My!!!!hahaha...
Dengan banggenya aina nak inform ni, sebenarnya aina tak jadi pergi.. sedih sangat.. :( org yang paling excited x jadi pergi..
Bukan saje suke2 aina nak cancel ok.. sebab masalah kesihatan yang tak dapat aina elakkan..heee.. try jugak nk pergi, tapi memang xlarat la u olls.. hee...
Semua cerite and how's the feeling berade di puncak diceritakan oleh rakan2 yang telah berjaya mendaki puncak Bukit Broga itu...
Thanks juge kepada mereke2 kerana sudi berkongsi gambar2 yang menarik ini.. oh ye.. xcukup dengan Bukit Broga, lepas je turun dorang decide nak mandi2 dekat Sungai Telaka...heee nk tahu sungai ape and dekat mane sungai tu.. tunggu next entry k...
 
************************MMMMMMUUUUUAAAAHHHHHHHHHH*******************
 

No comments:

Post a Comment