Jom Buat Duit!!!!

Saturday, 9 March 2013

Part IV : Persiapan Pertunangan # Pelamin Tunang

Salam Sayang...

Entry kali ni aina nk discuss sikit pasal pelamin.. Perlu ke pelamin masa tunang?? Antra jawapan yang sering dorang utarakan adalah:-

Tipah: Ala duduk dlm bilik je (atas katil) t bakal mak mertua masuk dlm sarung cincin..
Jenab : Poyo je la pelamin2 ni.. org dulu2 sila atas lantai je...
Bedah : Membazir je... bkn bersanding pon...
Senah : Ala bajet retis la tu nk pelamin2...

(Nama dan watak tiada kaitan antara yang hidup n y mati)


Tapi bg aina senang je.. bergantung kepada kemampuan seseorg tu jgk.. xpyhla nk kutuk2 or ape pon kan... Ade beberapa cth Mini pelamin yang mmg femes sekarang...

1) Style duduk simpuh.







2) Pelamin duduk (Ade kerusi)

 

 
Kedue2 style memang cantik dan sesuai digunakan ketika bertunang.. ikut citarasa u olls k.. bagi aina, aina pilih yang ade kerusi sbbnyer adalah:-

1) memudahkan utk bakal mertua sarung cincin.. xla nk simpuh2 mase nk sarung tu nanti.. nak2 yang ade mslh lutut kesian la dorang an...

2) Banyak space untuk amik gambar.. xla terhad bape org je t kt pelamin tu...heee

Ok bagi pelamin tunang aina sewe dekat seri andaman sungai besar.. dekat dengan rumah ye u olls...ini website dye.. http://seriandamanbeauty.blogspot.com

Disebabkan tema tunang aina ialah turqouise + pink.. so i decide pelamin pink + cream...heeee... so, inilah hasilnya....


Yeay!!! Siap da...berebut2 anak sedare nk bergambar ats tu..heee... cantik an?? dlm gambar mcm fresh flower.. please jgn tertipu.. itu bunga tiruan ye kwn2...heee

 
Picture ni aina snap masa mlm2..heee.. so agak gelap sikit... ini full view pelamin.. sorry la, da la gelap.. de bdk hitam plak sibuk kt situ...heeee...
 
Range harga pelamin dekat seri andaman mmg berbaloi + perpatotan.. range harga untuk pelamin tunang dr 250++ - 500++ mmg murah an... dan yang penting hasilnya memang memuaskan..
 
Tapi bg yang creative and nak jimat, u olls boleh DIY mini pelamin u olls sendri... bahan2 nk buat pelamin mmg senang nak cari.. u olls pg je dekat kedai2 perkahwinan semua ade untuk u olls k...heeee... oh ya!!! CT Handicraft pun ade jual...
 
Aina pulak mmg xsempat la nk DIY pelamin ni... so rushing..heeee... maybe tyme nikah t kot buat sendri.. will see...ahaks...
 
Ok u olls.. sampai sini entry kali ni.. banyak lgi bnde nk buat ni... doorgift pon xsiap isi lagi... OOOhhh pening2 mengalahkan org nak kawen...
 
heeee....

************************MMMMMUUUUUAAAAAAHHHHHH*********************

No comments:

Post a Comment