Jom Buat Duit!!!!

Sunday, 7 April 2013

Tempat Release Tension!!!!

Salam Sayang..

Pergi kerje, balik kerje... Seminggu 5 kali buat bende yang sama.. Dan dlm 5 hari tu la.. byk perkara yang akan serabutkan otak u olls.. Bukan bersyukur dengan kerja yang ade sekarang.. Tapi kadang2 kita sebagai manusia biasa mesti ade masalah dan tekanan kan? heee...

So, setiap org juga ade cara tersendiri untuk release tension masing2... ade yang keluar shopping, tengok wayang, panjat bukit n ape2 la janji boleh lupa kejup masalah.. heee.. betol x??

Bagi aina, aina akan mencari satu tempat yang tenang dan damai.. Dah pening tgok kesesakan dekat bandar ini.. ihiks.. Sanggup pergi jauh sekali pun.. Janji dapat ketenangan jiwa..

Sebut pasal ketenangan jiwa, ramai juga yang menyampuk mcmni : " Pergila ambil wudhuk, konpem tenang" , xpun ade juga yang cakap " Baca Al-Quran byk2" and what so ever.. Ya memang betul!!! itu semua memang betul.. Itu pun lagi digalakkan...

Tapi selepas buat semua itu xsalah an kita nak pergi satu tempat untuk kite cari ketenangan... yess!!! Kampung halaman aina di Sekinchan, Selangor.. Berada di tengah2 antara Kuala Selangor > Tanjung Karang > Sabak Bernam...

Kadang2 kita mesti pandai cari masa untuk semua ini..mengikut cara masing2.. ok lupe nak gtaw.. Dekat area sawah2 macamni la ramai pengarah, penerbit berebut2 nak location ini untuk drama / movie dorg.. lagi2 time nak raya..heee
 
Majoriti penduduk disitu menanam padi.. point nyer sekarang.. aina sanggup balik hari dr S.Alam ke Sekinchan semata-mata nak release tension..heee...Ape yang aina akan buat?? Jom Saksikan!!!!


Giler tak tenang!!! Memang awesome giler...ihiks..


Kalau dah berada dekat kawasan ni..Hati mmg berat nak balik S.Alam...


Memang tak terkata hepi nyer bile tgok sawah terbentang indah dan langit tersergam indah...


Tak terucap2 dengan kata2...Tenang jiwe..



Bukan ats kapal je boleh buat macamni... dekat tengah sawah pun boleh la..hihi



Kepada sesiapa nak snap2 picture or saja nak tgok keindahan sawah padi.. boleh PM aina k...

Location: Sekinchan, Selangor
Photographer : Tunang sendiri
Shawl: ainalista (Plain Shawl Halfmoon)

No comments:

Post a Comment