Jom Buat Duit!!!!

Monday, 17 June 2013

Hang out ( Empire Hotel To PICC Putrajaya)

Salam Sayang semua...
 
June nak berakhir and sekejap je lagi Julai akan menemui kite.. wah mcm ayat novel.. hee.. So, if Julai nak hampir means PUASA pun nak dekat la...Iklan puasa pon dah banyak kt tv k.. Nanti bile baru puasa 3 hari, iklan raye plak keluar... Biasala Promosi la katekan..
 
So, Last week setelah sekian lame x keluar dating.. akhirnya aina keluar jugak berdating.. hahaha.. tapi bukan berdue k u olls.. with my future mother in law skali.. wah.. mmg kepit2 and sopan2 habisla.. Tapi xlme pon cover2 mcm tu.. keluar jugak perangai sebenar.. gelak2 semua..hahahaha...
 
Haritu kami bertige pergi ke due lokasi... Misi pulak untuk haritu adalah untuk:
 
1) Mencari Dewan untuk annual dinner tunang saye...hee
2) Preparation for our wedding.. wah, tang ni pling best....
 
Lokasi Pertama : Empire Hotel, Subang Jaya
 
 
Pergi sini bkn nak cari pelamin or ape2 untuk wedding kami.. tp temankan en ashraf (Tunang) saye ni usha2 dewan untuk annual leave for his company.

Mule2 sampai sane, me and my Future MIL (Mother in law) xtaw ade wedding fair jugak.. so apelagi, sambil menyelam minum air la kami.. En ashraf sibuk tye dewan, kami pulak sibuk usha pelamin and so on...

Bosan tunggu en ashraf, kami snap2 la picture dekat sini.. besela perempuan pantang nmpk tempat cantik or mase terluang sikit.. mesti camera la yang kami cari... betoiii kaa??


Wah... muke..gembire bukan maen.. bukan senyum ni.. ni tunjuk gigi namanyer aina oooiiii...heee.. xpelah janji i hepi ok..


Yang ni plak, gambar budget manje.. tapi aina mmg manje pon... awwww....

Tapi x berapa meriah dekat sini.. xbyk pon vendor yang datang.. boleh dikire la.. so, mmg kami just tgok2 je la.. After settle, MIL decide nak pergi satu lagi lokasi.. yang ni best sikit kot.. heeee...

Lokasi Kedua : PICC, Putrajaya


Wah sampai je lokasi kedue ni.. nmpk sangat excited muke aina and MIL.. ase x sabar nak masok.. even en ashraf x park lagi, tgn aina dah gatal nak bukak pintu kereta.. hahaha.. nampak x kegelojohan melande diri.. heee..

Mule2 ingat just nak usha2 je la.. tak nak pon book ape2 lagi.. sbb majlis kami Insha Allah tahun depan.. tapi bese la klu da bawak org tue.. semua bende jadi settle.. agak2 cantik and berkenan, terus book.. wahhh,,, senang hati..heeee

Bile tgok dah byk persiapan dah settle.. mule la diri ni gatal bebeno nak kahwin.. hahaha.. ala x salah kan berangan bende yang baik.. nak dirikan masjid kot.. baik pe..heee...


Nampak jelas x wajah riang di situ.. ini pintu masok.. x saba nak masok kot tyme ni.. even dekat depan tu ade corner untuk photobooth pon kami xpndang.. Aina admire giler lampu kelip2 ats tu.. hahaha..


Sesi perbincangan bermule.. xsnap byk pic pon tyme ni.. sebab bz sgt cari keperluan kami.. tapi rase enjoyla.. sbb ade MIL teman.. Kalau lelaki bab2 mcmni ssh nak decide.. alih2 ayat ni jugak yang keluar " ikot ny la" , " ok je" , " mane2 pon ok"... eemmm x membantu langsung.. heeee.. geramm...

 So, setakat ni almost 65% da siap.. cume sikit2 je lagi nak touch up bg cun melecun.. heee.. nak taw aina amik and gune khidmat siapa untuk perkahwinan kami??? Dari segi pelamin, makeup, and semua la.. nak taw x??

Ha.. nak taw kenela tunggu entry seterusnya k.. seterusnya xsemestinya esok or luse.. just stay tuned je ok..hee..

Aina harap semuanya akan dipermudahkan... Aminnnn....


*************SALAM AINALISTA UNTUK SEMUA**************
 

No comments:

Post a Comment