Jom Buat Duit!!!!

Friday, 14 March 2014

Project Malam Jumaat A&A # 1

Salam Sayang..

Start dari malam ni, ainalista.blogspot.com akan ada ruangan entry baru iaitu Project Malam Jumaat A&A.. A&A mean ( Ashraf & Aina ). haaaaa xmo.. xmo fikir yang bukan2.. Malam Jumaat kan malam penuh keberkatan.. So selain dari yang korang tgh fikirkan tu, byk lagi bnde yang korang blh buat same bersama suami tercinta.

Yes.. bagi kebanyakan orang yang dah berkahwin sering di usik pada mlm ni.. itu semua normal la.. hahaha.. Usikan tu kadang2 blh mengingatkan kewajipan kita.. Kdg2 kite lupe.. So, bile dah ade ingatkan, cepatlah sikit kita balik rumah kan??

Then Bagi sesetengah orang pula, sebut je malam jumaat mulalah fikir malam banyak hantu..Lagi2 mahgrib, ade pocongla, hantu byk berkeliaran lah.. Wah, malam jumaat ni working day untuk hantu ke?? Pelik... Kenapa tak keluar malam lain je.. Hahhaa...

Gambar Hiasan : Google Image
Sepatutnya sebagai orang islam, kene la tuka mind set tu.. Malam jumaat adalah malam yang mulia dan penuh dgn keberkatan... Malam Jumaat bukanlah malam yang menakutkan dgn hantu2, tetapi malam para Malaikat yang memberi rahmat. Marilah sama2 kita tukar tanggapan kita semua k.. Banyakkanlah membuat perkara berfaedah dan amalan2..

Ok back to " Malam Jumaat A&A ", malam ni adalah malam jumaat pertama kami sebagai suami isteri (14 March 2014 ). Esok resepsi sebelah lelaki, so malam ni byk perkara nak kene settle.. Kami start our project after Isya'.

The project is:
1) Siapkan bunga telur
Gold Egg
2) Arrangement meje untuk tetamu
3) Arrangement AJK2 yang terlibat ( Dr mc, flower girls & Usherer)
4) Melawat dewan.. Kira survey la ok ke x dewan, arrangement pelamin semua.. Malam ni cek habis-habisan...
Pelamin Superb!!!! Puas Hati
Balik dewan badan letey dah.. kne rest betol2, esok kang nak bersanding pengsan plak.. pas mndi ni la cepat2 update blog ni.. Ok la kot kot for "Project Malam Jumaat A&A" kali ni..

Next Jumaat aina update lagi k..

CCCC yaaaaaa!!!! :)

No comments:

Post a Comment