Jom Buat Duit!!!!

Friday, 28 March 2014

Project Malam Jumaat A&A # 3 Spa Dekat Rumah je ( Face Mask )

Salam Sayang..

Hye again.. ok malam ni kite bukak saloon dekat rumah!! yeay!! hahha.. amboi excited kemain.. excited la sbb pat wat facial dgn suami.. Jeles kan?? Haaa.. Pi cepat ajak husband..

Penjagaan muka ni sgt penting2 ye, tak kira lelaki ataupun perempuan.. Nak memanjakan diri dekat spa itu mmg harusla.. tapi ongkosnya pun kene ready jugak la.. heee..

If 2 weeks RM100.. Dalam sebulan RM200 la jugak if pg 2 kali.. RM100 tu pon buat basic jek.. So, nak jimat moh le kite buat je dekat rumah.. Jimat dan Puas hati..

So tonite we decided nak pakai mask.. Lama dah xpakai mask. Ashraf lagi la tak pernah..hahaha.. Ok so semalam pg guardian then ade promotion for face mask.. RM10 dapat 3, boleh campur2.. So kami decide nak beli cucumber punyer mask..

Mask ni mmg best
Selain mencuci, pakai toner and pakai pelembap, Pakai mask ni pon penting ye kawan2 sekalian..Siapa yang boleh pakai mask? Jawapannya sesiapa sahaja, tidak kira lelaki atau perempuan and terutamanya yang sentiasa menjaga kebersihan kulit.

Nak pakai mask ni pon kene ada cara taw, tak bolehla pakai letak je kt muka.. aina suke pakai before tdo.. muka rase fresh je.. but its depend la kepada anda semua.

Ini plak langkah2 pakai mask:-

- kita dah cuci muka kita bersih2.
- Keringkan muka betol2.
- Then tepek / letak la mask dekat muka tu elok2 ye..
- Pastu rileks, tdo ayam sikit.. nak lagi best pasangla aroma terapi then tenangkan diri anda.
- Pakai la mask tu dlm 30 mnt. Biar die meresap betul2 ke dalam kulit.

- Then bersihkan pakai air biasa. Tak payah pakai sabun / cleanser.

Haaa.. tu la sikit2 pasal mask.. Nak rasainya sendri? Pi la try sekarng,, dekat farmasi byk jual dah.. senang je.. Bukak plastik tu, ade topeng then terus je pakai k..

Lepas pakai ni mmg aina rasa fresh sgt and kulit muke ni mcm kulit baby dah.. Lembut jek.. heee.. Ashraf pun ckp bnde yang same..

Ok la, setakat ni je for today.. try la yee.. mmg best sbb buat same2 dengan suami..

Ccc yaaa Dear...

No comments:

Post a Comment