Jom Buat Duit!!!!

Friday, 30 May 2014

Happy Balik Kampung -----------> Jadi sedih

Salam Semua...

Happy Balik Kampung

Siapa tak gembira bila dapat balik kampung kan?? Tipu sgt2 la.. lainla if mmg xngaku ade kampung.. Opss terlebeyy plak..

Even baru 2 minggu xbalik, ase rindu mcm setahun je xbalik kg.. Oooo.. rindu bau sawah padi, bau parit, bau mak, bau bapak ( yezzaaa.. aina mmg pnggil bapak )... Ase mcm klasik kan? zaman2 cerita P.Ramlee dulu..

Posing dlu before gerak balik kampung *Picture Single Wife*
Die pun nak jugak * Picture Single Husband*
Tak pernah nak #ootd pun sebelum2 ni.. saje je semenjak kawen ni rajin plak nak selfie + ootd semua..Heee.. Jgn mara.. Masing2 muke ceria je kan?

Saje nak letak pic ni plak even same je pon dgn pic atas * Picture Double Husband + Wife*
Ni kan blog sendri.. so suke hati la nak letak banyak2 pun.. Ase menyampah, sila jgn teruskan menbaca..hihi..

Bila sampai kg. segalanya normal je.. jumpe mak, bapak n adik2.. kebetulan anak buah pun ade time tu..

Jadi sedih

Jadi panic & sedih bila ade kejadian melanda, nak maghrib dah pun time tu.. Anak buah tetibe nmpk semacam.. meragam n macam tak boleh bernafas.. semua jadi panik time tu.. Cepat2 hantar g spital.. Mak pun sarung kain batik je..

Dalam kerete pun macam dah lemah.. Mak nangis, aina ni pantang nmpk org nangis confirm ikot jugak menangis..

Sampai hospital terus pergi ICU.. Nurse n doctor terus ambil Amsyara ( nama anak buah ). Then bg gas.. Lege bila sedut gas tu, die jadi active balik.. Siap gelak2..eeeeee.. geram.. rase nak luku2 je kepala budak gebu ni..

Die ni berani.. Tak takot pun bile doc suruh sedut ni.. good girl


Atas ni video mase kene sedut gas tu.. Gembira kan? kan? Aesh.. gebu.. gebu.. Baru taw Amsyara pun kene asma jugak.. Maybe sebab parent kot.. My bro n Akk ipar mmg ade asma.. So xterkejut if syara pun kene jugak...

#Throwback 26 April 2014 ~ Wedding at Club House Bukit Mahkota, Bangi

Salam Sayang.. 

Entry kali ni #throwback.. sebab sekarang ni mmg jarang blh update on time... Akibat kekangan masa dengan bekerja... heeee ( -_- ) 'alasan je si Aina ni' heee..

Kali ni aina pergi kawan kawen dekat Club House Bukit Mahkota, Bangi.. Tempat yang agak santai.. ala2 macam outdoor skit.. sgt best!! heeee... lagi2 di hias ala2 english wedding gitu, memamg mantap!!! time tu tibe2 rase nak kawen lagi sekali.. Opppssss...

Ni pandangan dr depan * pinjam pic google image*
Decoration lebih kurang mcmni * pinjam jugak google image*
Aina ni mmg kalau datang kenduri kawen, selalu lupa nak snap pic byk2.. dlm kepala cuma set makan ---->snap pic pengantin---->say hye2 bye2 kawan------>salam parent pengantin----->balik rumah..

Lepas dah sampai rumah, nak update blog baru menyesal picture xbyk nak masok blog.. ahhaha... Actually, kawan aina ni nama dia MIMI SURAYA... Lovely name kan?? seayu n seanggun tuan badan jugak.. Aina kawan dengan die since zaman blajar dekat UiTM dlu.. Since 2009!!! heeee...

Jom g kenduri!! *Pic mmg selalu blurr if suami yang snap*

Ini la pengantin!! sangat cantik n kacak pasangan ini 
Sempatla jugak husband & wife ni selfie dlu... hee #annecocos
Hampir semua kawan2 dah pun selamat menamatkan zaman bujang..Semoga kita sama2 bahagia, berkekalan hingga ke Syurga.. Amin!!! kepada yang belum, jgn gusar.. Kuasa jodoh semua itu ketentuan Allah.. Sabar ya..

Kepada lovely reader, lepasni mungkin byk entry #throwback.. Harap anda semua xkisah & memahami.. Hugssss...

Saturday, 24 May 2014

Wedding at Medan Ikan Bakar Shah Alam ~ Tema White ala Garden


Salam sayang..

Sekarang ni mmg tidak dinafikan mmg Aina suka sgt pergi wedding org.. Rasa seronok je tengok org kawen.. heee.. Lagi mertua mmg suka pergi kenduri, so ikot je la.. Dari tak buat ape2 dekat rumah, baik pergi kenduri kendara.. Boleh merapatkan lagi tali persaudaraan sesama kita.. heeee...

Kali ni aina pergi kenduri dekat "Medan Ikan Bakar Shah Alam".. First time dgr tu, mcm pelik je org buat kenduri dekat situ.. Emmm... tapi malas la byk tanya MIL ( mother in law).. ikut je la kan.. So today pergi kenduri pakai jubah.. Warna beige gold.

Selfie dlu depan cermin.. heeee
Saya pakai jubah from Bella Ammara.. Boleh pergi website die and page FB.. Mmg byk jubah cantik2 nad bukan setakat jubah telekung die pun very exclusive yaw... Jubah ni sgtla cantik.. kain die selesa and byk pilihan warna.

*Google Image - ni warna gold rasanya.. sgt cantik dia pakai..
*Google image- Pic blur skit.. Korg pg la usha dekat Bella Ammara punyer FB k...

Terkejut mak tengok tempat kenduri tu.. sgt mantopppp!!!!Satu Dewan die tutup dengan kain cream n dihias mcm garden.. Sgt cantik.. Tak nmpk mcm Medan Ikan Bakar dah. Tu la Aina ni, mula fikir bukan2 awal2 tadi.. 


Lepas nampk cantik je terus pakse Cocos snap kan pic byk2.. Kt ujung, penjuru, tgh2 semua tempat la nak snap.. semua tempat cantik..Lagi2 dekat pelamin and tempat ala2 bridge ni (tgok pic atas ni).. sungguh menawan hati kan?? Tapi sedey xdpt nak snap dekat pelamin.. Asyik ade org je atas tu.. Penat nak tunggu sampai clear..heeee...

** Cocos pakse snap pic die plak.. Bila pic nmpk dia gemok, salahkan org xpandai snap pic.. Alahai suami...suami...

Sambil mata melilau tgok dewan, terpandang area ni pulak.. ini sudut photobooth.. Aina terus melompat sbb nmpk area ni mcm cantik and comel sgt.. Cepat2 tarik tgn Cocos soh snap pic kt sini.. Malu nak berdiri situ sorg2, pakse pulak ( Sufi ) adik ipar bergambar same2.. Dah la dia ni tak suke ambik gambar.. Nasib ko la dapat akk ipar jakun kemain..Dlu time kawen tade buat bnde ni.. heeee...

** kene pakse jugak buat peace sbb nak cantikkan gambar***
Ya.. ya.. kalau korang perasan, yes!!! kali ni mmg tade langsung pic pengantin.. Sbb syok sgt snap pic sendiri.. Sambil xsedar pengantin dah tade.. Pengantin dah keluar pergi outdoor.. ( Sedih.. lap hingus ).. Lepastu salahkan Cocos, sbb xamik pic pengantin.. Redha je la suami oiii...

Ok itu je.. Episod Mahligai Cinta Kali ni.. hehehehehe...