Jom Buat Duit!!!!

Tuesday, 10 June 2014

Butik Stanza Styliska - Plus Size Outfit Specialist

Salam Sayang anda semua!!! ( Amboi excited naw)....

Ok today nak share sikit pasal satu butik ni.. Kepada sesiapa yang plus size, anda tak perlu risau lagi untuk mencari baju raya, dress, skirt, jubah, blouse, peplum etc. Sebab dengan adanya butik ini, anda tak perlu risau lagi.. Butik ni ade untuk anda!!!

Macam mana aina jumpe butik ni??
- Weekend tadi, aina n BFF ( Watie) keluar date.. So, kami decide nak pergi Shah Alam tgok2 baju.. Usha Jovian nyer baju raye.. Target nak beli lepas 2 minggu pose.. Skrg gigih kumpul duit.. Hahaha..

- Tgh jln2 melilau cari kedai best, Watie ni sentap dengan sign board satu kedai ni.. Tulisan itu adalah "PLUS SIZE OUTFIT". Dia agak terkesima and excited.. Bila kami dtg dekat, rupanya butik.. Separuh menjerit jgk la Watie sbb terlampau excited.


Aina sempat snap dari sini je.. so xbape nak nmpk signboard.. Kedai die yang ade awek kiut pki tdg oren tu..heee..
Aina faham kenapa Watie excited.. Sebab selama ini, die mmg susah nak cari baju lawa2 and pelbagai design.. Mmg ade but limited. Ade pun dekat Online.. Kdg2 nak jugak dtg butik try live baju tu kan?? Kdg2 die adela mengadu ssh nak berfesyen la itu la.. 

Haa..Signboard ni sama dekat depan kedai.. Yang tak berapa nmpk tadi.. Ini dekat dlm Butik dah..Kaunter butik ni...
Aina tak nafikan sgt banyak pilihan dekat butik ni.. dress pun cantik2.. Cardigan macam2 warna.. and skirt dr yang plain sampai la printed. Bagi wanita2 di luar yang berbadan plus size.. Jgn risau lagi k.. Anda pun berhak untuk bergaya...

Masuk2 anda semua akan nmpk kerusi ni.. Amboi mcm kerusi org nak kahwin..
Hello.. Mmg xla nak tgok je.. Wajib ambik picture..wehuuu
Decorations kedai sgtla kiut u ollssss...
Cute kan?? Colourful!!!!
Pandai owner hias kedai.. kiut je.. ase best je nak shopping... ( Tapi dlm butik ni...Tade size Aina)
Ok,,Cukupla permandangan di atas.. nak tgok baju2 apa yang ade?? Aina amik sebahagian je pic baju2.. Rase mcm overla pulak nak amik pic sehelai2.. Hahahha.. mcm nak jual online plak...

Tutu Dress Plus Size.. Sebelah tu ade Jubah Lacey... Wooowww!!!!
Banyak pilihan skirt & blouse!!!!
My bestie ( Watie) tgh sibuk beramah mesra dgn akk ni.. Sambil nmx no telefon.. Senang nak tahu stock baru!!
Tape2, bg can borak lame2.. Kita ni selfie dlu..abai kanla stokin merah saye!!
Disebabkan dorang borak lame.. Muncul la pic selfie yang kedue..hahahaha...
So cepat2 la pergi serbu sebelum stock yang lawa2 habis k.. Nak taw dekat mane? Alamat? See details below:-

Alamat : 

* Butik 1, 
G-29 Jln SP5, Taman Serdang Perdana - Shoplot Sebelah one south SOHO.

* Butik 2,
No 42, Jln Plumbum N7/N, Seksyen 7 , Shah Alam. ( Area Jakel tapi masuk belakang lagi, if masuk lalu PETRONAS terus je pergi yg Lot paling belakang, Sederet Big Brother and bersebelahan degn hospital yang baru nak siap).... If pakai waze search je " Jln Plumbum N7/N, Shah Alam".. pasti jumpe...

FYI... Butik dalam entry kali ini adalah butik yang berada di SEKSYEN 7, SHAH ALAM ya kawan2.. Butik ni ade due cawangan...

Selepas Watie jumpa Butik ni, terjadi la perbualan seperti ini diantara kami:-

Watie : Aina disebabkan kau la aku jumpe Butik ni..
Aina : Asal plak?? Bukan ko dlu ke yang nmpk tadi??
Watie : Ye la, kan ko yang ajak aku turun Shah Alam.. Klu x turun Shah Alam rini.. Mesti xjumpe punye..
Aina : Emmm.. ye.. Belanje la pe lagi.. Hahahahha
Watie: Eh Aina ko tye la aku.. Tye macamni.. "Watie ko pakai baju size ape ea??
Aina : Errrkkk.. Baik ko gtaw je aku.. ntah pape.. mesti la aku taw.. bkn ko selalu paki size xxl ke??
Watie : Eh xla.. Tadi kt kedai tu aku pakai size M taw.. M...M...M
Aina : Ehh watie cepatnya kau kurus... hahahahah...

** Lepastu xsampai bape saat die blh ketuk kepala aku**

Yes.. If dekat butik ni..Watie akan pakai baju  size S or M.. But Plus Size punyer measurement.. heee.. Tapela bagi dia happy sikit.. Bkn selalu tgok dia happy.. Lagi2 isu yang melibatkan size and berat badan..

So u ollsss.. Happy shopping!!!!!

No comments:

Post a Comment