Jom Buat Duit!!!!

Tuesday, 3 June 2014

Rawatan Selepas Bersalin / Keguguran ~ Serenity Spa Shah Alam Seksyen 13

Salam Sayang..

Today genap sebulan ( 3 May - 3 June 2014 ) selepas Aina keguguran.. Badan pun dah rasa sihat but still berpantang lagi.. Mmg mak sarankan 30 hari je, but Aina nak pantang betul2.. 44 Hari.. So, today Aina decided nak pergi berurut.. Dah seminggu lebih jugak search dekat internet.. Rawatan / Urutan selepas bersalin ni.. Akhirnya jumpa satu Spa ni.. Then baru teringat dlu masa bujang2 pernah pergi Spa yang sama..

Spa itu adalah "Serenity Spa".. Tak sabar nak belai2 badan ni.. Aina buat appointment 2 days before and the service is very good. Sgt ramah and bila minta suggestion sgt2 terbaik...

Sign ni berada dekat dlm SPA.. Dekat luar pun ade jgk.. 
Rempah ratus penghias meja 
So, today sampai dekat Spa tepat jam 3.00 ptg.. Harini Aina off day 3 jam.. heee.. Thanks boss for your understanding on my situation.. I love u.. heee ( Bodek eerkkkk).. Sampai2 kene tunggu kejup.. dalam 15 minit camtu je la.. Xla lama sgt.. Sambil2 tunggu mmmg some bnde depan mate Aina snap...

Haa.. kerusi pun boleh la...
Banyak magazine.. so xla boring sgt..
Kaunter depan
Tengah syok2 snap..snap & snap.. Tetibe ternmpk sign "NO CAMERA" .. Refer pic ats ni.. Tgk jam dinding tu.. Then dekat bawah ade sign ni..heee... Alamak, tgn automatik terus letak HP dlm beg.. Pastu buat muka tak bersalah..heeee...

* Google Image * - Ini tempat rawatan.. Sekali dengan tub mandi
So,nak dipendekkan cerita, Aina start rawatan kul 3.30 pm camtu.. Habis rawatan dlm pukul 6.15pm camtu.. Aina ambil pakej lepas bersalin, but kene bagthu awal2 la "keguguran"..

Pakej "After Birth " :

1) Herbal Steam
2) Full body massage 
3) Bertungku 
4) Scrub herba
5) Mandi herba

***RM199.00 ( not include tax )

Woowww.. Byk kan?? Dan hasilnya mmg memuaskan.. Badan ringan and rasa fresh je.. Harga pun mmg berbaloi2 dengan service Spa ni.. Masa aina datang ni, tgh ade promosi "Mother Days"...So, if pergi berdua harga lagi murah.. Promosi sampai 30 June 2014..

Pakej lain yang ditawarkan :

* JAVANESE ROYAL RITUAL
- Traditional Javanese Massage
- Lulur Body Scrub
- Milk Bath

Ohh sgt banyak Aina nak taip satu2.. Ape kata u olls bukak website dia.. Dlm tu semua ada,, Nah ni link dia.. Manja sgt ni.. heee  http://www.serenityspa.com.my/ 

Serenity Spa ni ada 2 cawangan , Shah Alam & Bangi.. Tapi Bangi kecil sikit sbb branch kan..heee..

Ini alamat Shah Alam:

No.45, Jalan Lawan Pedang 13/27,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam, Selangor.

No tel : 03-55106067

Landmark : Burger King seksyen 13, PTPTL

Ini alamat Bangi:

No.29, Jalan 8/35A, Seksyen 8,
Taman Seri Bangi, 43650 Bandar Baru Bangi,
Bangi Selangor.

No Tel : 03-89256070

So, kepada saudari2 and momy2 yang tercari2 SPA macam ni.. Aina mmg suggest pergi ke SERENITY SPA ni.. Sgt2 best.. 

No comments:

Post a Comment