Jom Buat Duit!!!!

Monday, 9 June 2014

The Sumbs Cafe' Seksyen 13, Shah Alam

Salam Sayang!!!

Entry kali ni lebih kurang mcm Jalan2 Cari Makan.. heee...#CadanganTempatMakan .. Actually my friend ( Salmah ) yang suggest makan sini.. Beriye punyer ajak macamla dapat sejuta kalau makan situ.. Ahaha.. Lebih kurang mcm ni conversation kami:-

Sal : Aina rini kita makan "The Sumbs Cafe' " ea.. dekt seksyen 13 jee... 
Aina : Emm pelik name.. Makan ape? Bunyi mcm xsedap..
Sal: Wei, tmpat ni femes taw.. Dr.Fazley anta dessert die kt kedai ni la.. Master chef tu Aina.. Jom la!!!
Aina : Emm... Ape y best makan sane?
Sal : Macam2 ade.. Jom la.. Hanis Zalikha pun selalu makan dessert kt sini..
Aina : Ok Fine!! Jom...
Sal : "kembang kuncup idong.. Best sgt dapat pegi "

*** Hahhaahaa. Akhirnya kami pun pg la.. Kene ikot perut mak buyung ni..T majuk, maleh nak pujuk**

Sekali pergi, tutup plak.. Alamak hancur hati.. Dah la jao gak la dr opis.. Dlm 20 mnt bru sampai..Kali kedua pergi, Alhamdulillah.. Bukak pun.. Tu pon ramai org.. Tapi even ramai, u olls x tunggu lama sgt pun..

 Dtg2 tu if nmpk org ramai, masuk dlm pergi dekat kaunter n bagi name.. Lepastu tunggu kt lua kejup.. Ade disediakan kerusi menunggu ye kawan2.. Then bila tmpat ada kosong, staff akan pnggil nama u olls and tunjuk tmpat kosong...

Sambil Tunggu : Snap la pic akak2 ni.. Jubah hitam ni la Salmah...
Cute je sign name dorang .. #theSumbs.. heee.. Creative sgt!!!
Pic tuan blog, wajib la kene ade.. Aeshh.. Muke toye sikit sbb lapa!!!
Apa yang ada and best dekat "the Sumbs ni"?? Banyak sgt.. But Aina akan review apa yang kami makan that day k..


Ini la menu die.. Heee..
Kami makan : Chicken hunter, Nasi & daging dendeng & spageti carbonara...
Nak jugak share pic penuh menu.. Even xnmpk pun...heeee...
Nasi & Daging dengdeng.. Sgt lazat sehingga nak jilat sudu.. Sbb makan pki sudu...
Spagheti Carbonara yang sgt...sgt...sgt sedap!!!!! Tak cukup ok makan satu kotak..
Wait..wait.. kenapa Aina sebut satu kotak.. Bukan satu pinggan.. Yezzaaa.. sebab dekat sini, kita xmkn xpakai pinggan ye... Kita akan pakai kotak.. Senang..If xhabis bungkus terus bwk balik.. Tak payah nak panggil2 staff, tlg bungkus..

Macamni la rupanya,, Kite makan dlm kotak k kwn2...
Yang ni cukup sedap..segala2nya cukup makanan ni.. Ni Chicken Hunter!!!!
Yang ni paling femes dekat sini.. Ramai jgk la yang dtg sini sbb nak makan ni.. Ape bnde ni?? " Churros " klu xsilap..heeee
Kami xsempat pun nak makan Dr. fazley punyer dessert.. Arrggghhh!!!! Tape next tima kan boleh dtg lagi.. heee..

FYI inilah cafe' pertama Dr.Fazley hantar dessert die taw.. Woooowww!!! Exclusive sgt u olls.. Harga mampu makan ok.. Xlah semahal hotel.. Sedap pun sedap.. ( Kata Salmah la)...heeee

Credit to : FB page the sumbs cafe' Dessert Dr Fazley 

Credit to : FB page the sumb cafe' 
So ape lagi cepat2 la pergi serbu "The Sumbs Cafe' " ni.. Pasti xmenyesal... Nak taw alamat & landmark tak ? t senang nak pergi...

Ni Alamat :

 The Sumbs Cafe, 7-04-01 Persiaran Alam Pusat Perniagaan World Wide, Persiaran Akuatik Seksyen 13, Shah Alam .
Oppss,kejap lupa nak bagitau cafe ni ditutup pada hari jumaat ! 
Untuk maklumat lebih lanjut boleh check instagram The Sumbs ...

No comments:

Post a Comment