Jom Buat Duit!!!!

Friday, 4 July 2014

Colmar Tropicale ,Bukit Tinggi , Pahang - Day 1 ( Part 1)

Salam Ramadhan kalian semua... 

Entry kali ni nak share sikit pengalaman pergi Bukit Tinggi, Pahang.. Pergi lama dah.. 14 & 15 June ritu.. Tapi baru berkesempatan nak update dlm blog ni haaa..

Aina akan share dekat entry ni masa Day 1 dekat bukit tinggi ni k.. Attention ye sebelum anda teruskan membaca.. Entry kali ni panjang and terlalu banyak gambar untuk dikongsi.. Sila la jgn bosan.. heeee...

Muka gembira nak pergi jalan.. happy mcm nak g jepun!!! Aina2...

Kami gerak dari Putrajaya tepat pukul 8.30 pagi mcmtu.. Tak berapa pasti then sampai dalam pkul 10.00 pagi.. Wahh kejup je sampai, ingat jauh sgt.. Beriya haritu ajak cocos pergi lepas subuh..hahaha.. Nasib xjadi, kalau tak mmg xtaw la nak buat ape bila sampai sini awal sgt.. Lagipon check in Hotel pkul 12.00 tghri..

Dari Highway akan nmpk signboard Simpang ke Bukit Tinggi.. Dalam hati melonjak2 happy sebab nak sampai..Tapi kegembiraan terhenti sebab cocos Kata jauh lagi la nak sampai atas tu.. Em betul!!! Dari simpang tu mahu setgh jam baru sampai.. Jalan plak macam ular.. Poning kepalo den..

Then bila je sampai ada macam security, xleh masok terus je.. Kene bayar ticket ya kawan2.. Dewasa RM12.00 dan Kanak2 RM8.00. Ticket ni kene simpan sampai check out ya.. Sebab nanti dekat hotel dorang akan refund balik sebab kita menginap situ.

Lepas bayar ticket, ni bende pertama u olls akan nmpk..
Horse Trails

Ni tempat pertama pergi sementara nak tunggu check in Hotel.. Tempat dia tak la besar sgt and x terlalu kecil pun.. Boleh tgok byk kuda la kt sane.. Sebab x minat sgt nak naik kuda, so jalan2 tgok2 je dari luar..

Ni rate nak masuk and naik.. boleh la buat rujukan..
Otw lepas tgok Horse trail ni, u olls akan nmpk satu masjid tepi jalan.. Betul2 je kt tepi.. If nak singgah solat pun boleh.. Masjid mmg bersih dan ada parking kt dalam tu..


Organic Farm

Yang ni pulak mmg klu xpergi pun xpe u olls.. Before sampai tempat ni punya la imagine betapa indah nya Organic Farm ni.. Mesti byk sayur-sayuran & buah-buahan yang segar bugar..

Tapi itu semua hanya khayalan semata2. Sampai2 je sini.. nmpk anjing2 berkeliaran, nampak pekerja bangla dua org tgh buat kerja.. dan Farm ni pun kecik je.. xpela, sekurang2 nya tahu.. heee.. Cocos blh gelakkan Aina,,Sabo je la hati..

ni je yang layak di ambil gambar.. Yang lain semua rumput!!
Pastu snap la ni.. Bukti taw.. heee
Golf & Country Club

Lepas frust pergi Organic Farm, Pergi sini plak.. Sini ok sikit la.. Even x main golf but permandangan dia cantik.. Blh la nak snap sekeping tiga gambar.. Mmg saya pandai, lepas sekeping terus tiga.. Hahhaha..

Mmg feberet Cocos amik pic Aina buruk kemain.. tu la yang dikata comel..
Cantik kan? Dr depan mcm rumah.. 
Dekat sini pun u olls blh booking bilik if nak menginap dekat sini.. Bile masok dalam, lebih krg mcm hotel jgk.. Ade cafe, swimmimg pool and byk lagi la..

Luas tmpat ni..
Sape2 yang minat / pemain golf blh la try main sini.. Macam ok je tmpat dia.. Pekerja2 sini pun bagus2 kelakuan.. Hahaha ape2 la ayat Aina oii..

Sport Complex


Sport Cmplex ni sebelah je dengan Golf & Country Club, 5 mnt je jalan kaki.. Mule2 Cocos ingat Sport Planet.. Amboi, hang ingat nak main futsal ka?? xhabis2 ngan futsal nyer..

Ni la die bangunan dia.. 
Dalam ni ade tennis court, Badminton, Ping Pong, Gymnasium, Swimming pool, Bowling.. eemmm pastu xingat ape lagi..heee..

Disebabkan masa banyak lagi, kami decide nak main bowling.. Mule2 Cocos refuse, ye la datang jao2 tak kan nak main bowling kot.. Tapi pas pujuk2, akhirnya dia akur.. Main jugak la.. Fee pulak RM5.00 satu game termsk kasut.. Kanak2 RM3.00.

Kaunter Pendaftaran
Facilities yang ade and bayaran
Meje ni ade due.. Snap satu je la.. Amboi Cocos kemain lagi ye..
Pilih bola bang.. heeee
Ntah bile la Cocos snap.. Taw la bini ni kemain terror lagi main bowling.. ahahaha
Berdiri tegak, dgn harapan strike.. Tapi hampa....
Selepas penat membanting tulang membaling bola bowling, kami decide nak g terus je la dekat Hotel.. Tunggu pun tape.. Sambil2 tunggu leh snap pic dlu.. Masa kami habis main ni baru pkul 11.15 pagi camtu.. Adui lama lagi nak check in.

Colmar Tropicale, Hotel

Sampai sini dlm pkul 11.30 pagi, parking dulu and terus g lobby hotel.. Ingat blh la kot if nak check in awal skit.. Lagi pun bilik dah tempah online awal2 siap bayar full payment lagi.. Konon special la ni..heee

Pintu masok

Tapi tetap kecewa, masa sampai lobi, punya la rmi manusia nak check out.. So, pekerja hotel kate utamakan yang check out dlu.. Ok pasrah & faham.. Dgn muke moncong ajak cocos jalan2 dlu area situ..

yoo.. watsap.. 

Muke monyok xpat check in.. Cocos kemain happy.. die mmg jenis cool..

Dlm bilik kaunter pertanyaan
Cocos beramah mesra sambil mendapatkan informasi & aktiviti menarik kt sini ( ayat skema)
Tempat ni bersebelahan je ngan lobi Hotel.. Sambil nak tunggu check in ni.. Kita kenela isi masa ni dgn sesuatu yang bermanfaat..heee.. Padahal time ni Aina ddk je kt kerusi sambil buat muke xpuas hati.. Bese la pompuan..hee..yeke??

Tunggu punya tunggu.. akhirnya blh Check in dah.. yahoooo!!!! Aina booking suite then include breakfast ya.. Satu malam dlm RM420 termasuk tax.. Time booking tu ade promotion.. Harga asal satu malam RM600++


Buka je pintu, sebelah kiri ade dapo


Ni meje makan.. Sebelah je dgn area kitchen kabinet tadi
Ruang tamu.. Masok2 mamat ni terus je bukak TV.. Kussss semnagat.. Ade Astro & Free Wifi ye kawan2!!!
bedroommmmmm
Eh, tetibe de manusia masuk gambar... Nasib comel


Tempat berendam
Mmg xpakai.. Sebab bwk sendri punyer.. Ni angkut bwk balik buat koleksi
Lepas masuk hotel.. Kemas2 baju semua..Cek ape2 yang patut.. Tukar contact lense.. Sebab nak nmpk kiut la bile snap pic..hahah.. Tadi dah skema pakai spek tuka la plak kan??? Geleng2 je Cocos!! Nasib la bini awak mmg camni..

Kami decide nak g JAPANESE VILLAGE... Jomm!!

BUT

Kita sambung next entry k kawan2.. Panjang noo dah ni.. Mao juling mate nak bace and scroll down!!!
Jom Bace next entry jom...

No comments:

Post a Comment