Jom Buat Duit!!!!

Friday, 4 July 2014

Colmar Tropicale ,Bukit Tinggi , Pahang - Day 1 ( Part 2)

Salam Ramadhan..

Entry ni sambungan ye,ni previous enrty :Colmar Tropicale, Bukit Tinggi , Pahang- Day 1( Part 1)  

JAPANESE VILLAGE

Time nak pergi ni kemain lagi excited u ollss.. Nak feeling2 nak pakai kimono semua.. Naikla Van dekat Colmar Hotel ni.. Transport mmg ade disediakan ya kawan2.. Aina ingat sampai2 je dah blh tgok rumah Jepun.. Ramalan kali ni pun meleset jugak.. Kene panjat tangga dan bukit daaa...

Berpeluh2 jalan , termengah2 nafas.. Bagi sape2 yang mmg ade semput or orang yang terlalu tua.. Sila la fikir 5 kali sebelum nak daki..heee.. ( suka hati la nk sebut 5 kali.. Asik 2 kali je). Almost 15mnt ++ jgkla nak sampai..heee..

Lepas penat daki, anda akan jumpa ini..
Kene naik ni pulak.. Bukan terus sampai ya.. Even dah nmpk signboard pun tadi
Pintu gerbang kenit
Heaven !!! Ice Lemon Tea ( Ko ni dah kenape Aina)hahaha
Tempat Feberet!!! ATAS BATU.. xcaye??
See? Still atas batu.. Haiii laa suami2
Rumah Jepun
Dekat dlm rumah tu ade pekerja jaga ya.. Sape nak pakai baju kimono semua ade dlm tu.. Dorang akan tlg pakaikan sekali.. Tapi kene bayar dulu k.. 

feeling2 sopan santun
Haikkkk!!!
Mcm gambar kawen
Opsss!!!!
Gelap plak.. Tapi ok la ni,,
Yang ni mmg xtaw ape motif bergambar mcmni.. Layankan je la..
Spa Pun ade.. tapi rase mcm x guna dah kot..

Ni pintu depan SPA.. Tgok2 dlm tu.. Kosong je..
Ni ha..Suram je..
Pastu snapla mne2 lagi patot before balik...

BOTANICAL GARDEN

Wah nmpk best je kan

Botanical garden ni dekat je dengan Japanese Village.. Sebelah je.. Punya la excited nak tgok alam flora..heee...



Bagi pencinta Alam sekitar blh la pergi sini.. Tgok pokok bunga, pokok2 besar dan daun2 menghijau.. Kami tak pergi semua.. Separuh jalan dah semput..Heee

Melepaskan lelah sebentar

Dah penat jom balik!!!!! ni naik mcm bus kecik

Lepas sampai balik dekat Colmar.. Jln2 je area sini..Sini pun byk bnde cantik2.. Blh nak  lompat2 snap picture.

The Chateau
Lawa Bangunan ni - Pintu masuk  the Chateau

Betul2 depan Colmar - The Chateau ( Haha.. Asal badan bengkok)
Naik kt tempat parking!! Nmpk bangunan macam castle tu.. tu 7 star hotel
Ni pun dekat area parking..
Thanks Cocos for the nice picture
Ok still atas batu kan..Emmm
Last picture before naik hotel.. Time ni dah pukul 5.30 ptg..
Kami lepak bilik, tgok tv.. Mandi2 rest and malam tu makan.. Restoren byk dekat bwh hotel.. But agak mahal sikit la.. Nak jimat, bwk makanan byk2 dr rumah k..heee

No comments:

Post a Comment