Jom Buat Duit!!!!

Wednesday, 16 July 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ First Check up - 6 Weeks Pregnancy

Salam Sayang :)

Entry kali ni sebenarnya sambungan entry yang lepas.. malas nak back, ni aina letak link.. "Hamil Semula Selepas Keguguran" ...  After beberapa kali buat UPT dan hasilnya adalah positive, aina and cocos decide nak buat check up awal.. 

Kali ni ambil langkah berjaga and nak pergi check up seawal mungkin.. aina yakin positive hamil pada 9 July 2014, masa ni UPT mmg clear 2 line. So on 13 July 2014, kami pergi buat check up di Hospital yang berdekatan dengan tempat kerja.. Iaitu UMRA. Masa tu mmg berdebar sgt.. Macam2 bermain di fikiran.

Thanks kpd cocos sebab byk bg sokongan and kata positive. Kami dtg afer berbuka puasa and isyak, sampai hospital dalam pukul 8.30 malam. One day before mmg dah buat appointment awal2. After daftar and check up semua, doc pun scan la perut for the first time. Alhamdulillah, nmpk dah janin and kandungan sihat.

Sgt besar kuasa Allah.. Ada satu nyawa dlm badan aina sekarang ini

Namun langkah berjaga2 ttp aina akan akan ambil, trauma keguguran lepas masih lagi ade dlm kepala ni.. tidak terlalu gembira dengan berita kali ni.. tapi tetap bersyukur sgt kepada Allah S.W.T sebab bagi aina rezeki yang sangat bernilai ni..

Banyak pengalaman yang aina baca di blog2 betapa ssh nya nak hamil semula selepas keguguran. Aina ini di kira bertuah sebab Allah bagi rezeki sekali lagi selepas kehilangan beberapa bulan yang lepas.. Amin Ya Allah...

Pemakanan pun dah start kena jaga and ambil vitamin yang sepatutnya. Setakat ni, masih belum lagi terasa pening2, mual or sebagainya. Segalanya masih normal and selera makan pun tak berkurang.. maintain kuat makan.. heeee

Okla, next entry t aina share lagi perkembangan my pregnancy k..

Thank you.. Mmmuuuaaahhhhhh

No comments:

Post a Comment