Jom Buat Duit!!!!

Wednesday, 13 August 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ Check Up di Kajang Plaza Medical Centre (KPMC) Kajang - 8 minggu check up

Salam Sayang..

Entry kali ni aina nak share pengalaman check up di KPMC.. Macam aina beritahu dekat previous entry, Aina buat check up dua hospital iaitu Kerajaan & Swasta..

Susah?? Eh xla.. if check up Kerajaan, mmg kne apply cuti bg yang bekerja.. Swasta buat check up malam pun blh.. So, senang..heee... If Swasta husband blh tgok baby masa scan tu...Siap blh snap2 pic lagi..heee.. Amboi suke sgt ni..

So, malam ni ni First time buat check up di KPMC.. dari rumah dlm 45 mnt jugak la if tak jem.. Sebab pilih KPMC adalah kerana baca review2 yang positive dr ibu2 yang melahirkan disana. Apepun tawakkal saja pada Allah.

Ada tiga doc pakar dekat KPMC iaitu : 

DR. JAMIL B MOHD SHARIF
DR.ANITA RINA  BT ALI
DR MIMI SURIA MOHD TAP

Aina decide pilih Dr Anita.. Seelok-eloknya selagi ade doc perempuan, perlulah didahulukan.. melainkan if betul2 emergency..hee..Aina buat appointment 2 hari awal and masa 8.00 malam. Dr Anita sgt baik and soft spoken.. Byk benda boleh tye dia dan jawapan darinya adalah betul2 terbaik. Sangat puas hati dengan layanan nurse & doctor.

So, tadi Dr.Anita scan la perut aina ni.. Jeng2.. Scan die mmg power.. Sangat jelas baby dalam perut ni.. Siap gerak2 lagi.. hee.. Terharu sgt rasa hati,,amboi aina bahasa novel sgt ni.. Masa ni Aina dah 8 minggu..

8 minggu dah anak mommy ni.. Alhamdulillah..
Masa Dr. Anita scan ni.. Baby gerak2.. agak ssh nak snap ukuran dia.. Cocos selambe je cakap macam mommy die la tu.. Xmo ddk diam.. Heee.. bersukan kot dlm perut tu ye anak?

Bayaran dia pun ok je.. Xla mahal sgt.. Syukur blh claim company.. Setiap org mestilah nak yang terbaik kan?? So, x salah guna duit sikit untuk kepuasan diri..

If masih ade lagi ibu2 yang masih mencari hospital untuk check up or bersalin, boleh try tengok website KPMC.. KPMC bukan di Kajang shj.. Puchong pun ada.. ni website die http://www.kpmc.com.my/  ..

Ok la.. cukup dlu coretan mlm ni.. Nak tido and peluk gambar scan td.. heee... Cocos peluk bantal ye mlm ni.. hahahha...

Tak sabar tunggu next appointment 19 Sept 2014..heeee


No comments:

Post a Comment