Jom Buat Duit!!!!

Sunday, 31 August 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ Mengandung 3 Bulan

Salam Sayang..

Pejam celik dah 3 bulan pregnant.. Masih takut and berjaga2 lagi sebab 3 bulan ( 12 minggu ) kandungan masih baru & berisiko... Risau sbb pengalaman keguguran yang lepas.. 

Morning sickness makin bertambah teruk.. selera makan pun makin kurang.. Tapi still kuat & paksa jugak makan.. Mengenangkan anak dlm kandungan ni.. Walau banyak muntah, still paksa diri makan.. Even dlm satu hari just mkn buah je, Aina will make sure perut mesti kena isi..

Perubahan pada diri adalah perut semakin menonjol.. perasaan masa ni gembira.. sebab rasa ade teman je dlm perut ni.. Bangun pagi2 usap perut and say morning n malam say goodnite... bertambah semangat nak tempuhi alam pregnant ni..


Aina positifkan diri dan tak nak fikir2 sgt pasal keguguran yang lepas.. Not good for your emosi ya.. hee.. Org pregnant ni kene happy, positif & rehat yang cukup..

So, kepada yang pernah keguguran, sila jgn down & yakin rezeki Allah..

TQ

No comments:

Post a Comment