Jom Buat Duit!!!!

Tuesday, 3 March 2015

Diary Of My First Pregnancy ~ Check Up Kehamilan 38 Minggu

Salam Sayang..

Semalam Aina gtaw today g check up kan?? Ok bukaan masih 1 cm and mmg xde peluang nak beranak lagi.. Sedih :(

Contraction mmg dah kerap & perut selalu je mengeras, tapi baby blm nak keluar lagi.. Aina doa beranak cepat sbb nak jalan pun dah xlarat.. Sakit2 celah kelangkang tu.. Mlm tak leh tdo sbb bila baby gerak, Aina sakit.. Maybe sebab perut kecik & nipis, baby tade space nak mengeliat & bergerak2.. Apepun, Alhamdulillah baby sihat walafiat dlm perut ni..

Tanda2 berat mcm pecah air ketuban or keluar darah mmg takde lagi.. yang selalu terjadi hanya la, mild contraction ( contraction y masih boleh tahan ), perut selalu kejang & mengeras, Pedih & sakit bahagian bwh perut ( mcm ade bnde nak keluar ), Kerap kencing, Sakit belakang...

Orang cakap tu tanda2 ringan nak bersalin.. Perut Aina pun dah kebwh, sbb rmi yang tegur.. Hopefully cepat la keluar ya nak.. Aina dah start cuti ni.. Unpaid leave sampai bersalin.. mmg tak larat nak pergi opis & pk byk bnde... 

Anak Aina ni syok pulak ddk dlm perut.. ye la ddk dlm perut blh mkn sedap2 ye tak? nanti dah keluar dpt minum susu je.. hihihi.. Try mintak dgn doc nak berank cepat, boleh.. tapi doc x recommend la.. Sbb ibu and baby takde masalah.. Boleh pun maybe induce & if xde bukaan.. operate la gamaknya.. Doc suggest better keluar naturally..

But Doc ttp bagi surat refer hospital.. Doc ckp if private die layan.. But if bagi dekat gov, die buat bodo je.. Aina mmg plan nak bersalin dekat private.. KPMC .. but Cocos kate pergi hospital hari Jumaat je ( 6 March 2015 ). So, tak pyhla die amik byk cuti t.. Ikut je la Labu.. hahhaha...

Kepada semua doakanla Aina dipercepatkan & Dipermudahkan bersalin ya.. Amin.. TQ










No comments:

Post a Comment