Jom Buat Duit!!!!

Thursday, 6 August 2015

Sambutan Hari Raya Dekat Office

 Assalamualaikum. 

Scroll news feed dekat Facebook, masing2 dok upload majlis rumah terbuka dekat company masing2. Gembira dan ceria je semua orang. Suke sgt org upload2 mcmni, kita yang tak happy pun ikut happy. Tapi xtahu la pula, jika ade orang yang tak suke org lain share2 kebahagian di FB. Mungkin org itu bermasalah.. Opsss..

Ok nak dipendekan cerita, today opis aku pun ade buat makan2 jugak. Kali ni bukan sambutan hari raya sahaja. Kami gabung sekali dengan Ulangtahun Opis yang ke-8. Alhamdulillah, semoga syarikat sentiasa dalam keadaan baik2 dan semakin maju. Jabatan aku antara yang bertanggungjawab untuk melancarkan majlis ini.


Kek ni over-sedap ya. Memang sepotong tak cukup. Nak makan berpotong2. Hehe.. Turutkan hati nak je makan sorang2.


The best CEO, masa ni acara potong kek. Before that, die ade la beri sepatah dua kata kt semua staff. Dalam hati doa byk2, ntah die announce nak bagi bonus awal ke.. Hahaha.. Tapi takde pun. Kena kerja rajin2 je. Ok la tu kan.. Hehe


Yang ni pose wajib ye dlm apa2 majlis yang melibatkan kek. Yang baju oren ni best friend aku dekat opis. Apa2 hal mmg aku ngadu dekat die je. Kek ni pun die yang tempah.


Belanja pose ala2 model jawa ni satu. hehe.. Bukan selalu pun dapat pose sorang2 mcmni. Almaklumlah dah ade seketul Sofea yang suke berkepit je.
Jubah : poplook.com
Wide Shawl : ainalista
Makeup : Salmah Rosli (IG: 7_smile )



Makanan yang wajib ade setiap tahun ialah kambing golek bebeh. Tanpanya majlis takkan rasa sempurna dan meriah.. Awww poyo jek. Tahun ni company provide 3 ekor kambing, melantaklah korang sampai muntah hijau ya. heeee


Oh ye, sila la bagi mak pengantin makan dulu ya. Dari tadi tak dapat makan. Sibuk sgt layan tetamu. Lagi2 baju oren tu.. Cari sudip riuh satu opis.. Hahaha..


Yes!! memang byk gambar candid mase makan. Itu maknanya, kitorang kalau makan memang tak pandang kiri dan kanan dah. Haa.. Yang belakang tu xsabar nak buat letupan nampak..


Bergambar dengan kereta idaman.. InshaAllah one day!!Amin.. Oh ye, ini la hero malaya dekat opis ni. Pangkat adik2 je ngan aku. Dulu praktikal, now Alhamdulillah dah jadi Executive. Rezeki ko la Mido oi..


Kerja sini hampir 3 tahun, tapi ini lah kali pertama dapat bergambar dengan CEO mcmni. Wah!! Hari bertuah harini. 


Yang ni second round punye makan.. hihi... Hari ni memang hari makan sedunia. Hope mido x bace entry kali ni. Sebab muke die aku tertutup dengan rama2 belaan aku.. hehe


Ini lah Team aku dekat sini. Semuanya friendly dan teamwork yang sgt tinggi. Kitorang dah mcm family walaupun kdg2 selisih faham sikit. Tapi tu normal la kan. Apepun kami happy!!!


Oh ini baru sebahagian staff sini. Yang lain xsempat nak kejar tangkap gambar ramai2. Wajah2 ceria ini lah yang buat aku rasa semangat nak dtg keje setiap hari. Semoga perhubungan akan kekal begini sampai bila2.

Entry kali ni byk dengan gambar2. Hope korang tak bosan la menatap gambar2 ni ya. Lagi2 menatap gambar aku. Yang aku rasa hampir setiap gambar ade muka aku.. Hahaha.. 

Ok la korang, nanti free.. Aku update entry lain k..

Love,
Aina

No comments:

Post a Comment