Jom Buat Duit!!!!

Friday, 26 April 2013

Embrace Change

Salam Sayang....
 
Embrace Change
Gambar Hiasan (Google Image)
When you are aware and accept that everything around you is
constantly changing, and that you have no control over 99.99% of it,
you are able to embrace change like a close friend!

 
Change is a like a river, constantly flowing and moving things around.

The river of life is constantly bringing you ideas, people, situations -
each one is an opportunity to be enriched or to enrich others,
to grow and to learn.


Change is the play of the universe as it entertains us
in the biggest light-and-sound show of all time.

Why fight it, why not sit back and enjoy the show?
 
 
 Sumber: Zubia Kiran (BlueDanube)
*********************************SALAM SAYANG*****************************
 

Tuesday, 23 April 2013

Remind Yourself

Salam Sayang.......
 
If you know a little of yourself, you will have realized that
you are more than meets your eyes in the mirror in the morning.
What you see is not what you are.
 You see the form not the content, the body not the soul, the matter not the mind.
In quiet and profound moments, we innately know that is true.
 
 

But we forget.

 

The world tells us and wants us to believe that we are
what we see - and we take the easy way out. We believe.
 That's why the awakening of spirit and the flowering of our spirituality
(nothing to do with religion) means we have to keep reminding ourselves,
a hundred times a day, I am a soul - not a body, I am an eternal spirit -
not a perishable piece of meat. I am quality, not quantity.
 

I am.

 
Otherwise, freedom is not possible.
And if we are not free, in the deepest space
inside our own being, we cannot be truly happy.
 
Sumber: Zubia Kirab (BlueDanube)
*****************************SALAM SAYANG**************************

Monday, 22 April 2013

Perfect Love Story

Salam Sayang.......




 
Perfect Love is not about receiving , It's about
giving n forgiving!
 
Perfect Love is not about Red Roses on
Valentines Day,
 
it's about rest of the 364 days of knowing
and caring for someone !
 
Perfect Love is not about Phone Calls and
Stolen Kisses,
It's about a Silent Smile in memory of your
SweetHeart !
Perfect Love is not about a Grand Wedding
but about spending a Lifetime together!
 
Perfect Love is not about Fights & Making up
after a Fight but
It's about Loving the One who annoys the Hell
out of You !!!!
 
In Totality PERFECT LOVE is not about loving a PERFECT PERSON
But it's about Loving an IMPERFECT PERSON
PERFECTLY
 
 
 
 
Sumber: Yahoo.Mail
 
*****************************SALAM SAYANG AINALISTA***********************
 

Friday, 12 April 2013

Silence!!!


Salam Sayang.....
 
 

 
In silence lies the ability to listen; to listen to ourselves,
to others and to God.
Listening is a lost art.
Without it we cannot communicate, we cannot relate to each other
and so we cannot live life meaningfully. We need to learn to listen.
Sitting in silence allows us to listen to ourselves and to understand.
This silence can heal.
The worries, the pain can be healed when we listen.
Spiritual medicine is ever-present in the soul.
Whenever we need it, to whatever extent we need it, we can find it within.
 
Sumber: Zubia Kiran (BlueDanube)
 
********************************SALAM SAYANG***************************


Thursday, 11 April 2013

Paisley Halfmoon


PAISLEY HALFMOON

 
 
 
Price : RM45.00 (Exclude Postage) + Free Gift!!!!
Free Gift valid till 30 April 2013
 
Jom Order Cepat :
No Phone: 018-2919847
 
 
**********************************AINALISTA************************************

Tribal Printed Shawl Halfmoon


TRIBAL PRINTED HALFMOON!!!

Salam Sayang...


Cepat2 Order u olls!!!! Heee
Price : RM55.00 (Exclude Postage) + Free Gift!!!!!

Sila email / msg / call / whatapp ke:

Email: ainamaat@gmail.com
No. Phone: 018-2919847


******************************SALAM SAYANG***********************************

Sunday, 7 April 2013

Tempat Release Tension!!!!

Salam Sayang..

Pergi kerje, balik kerje... Seminggu 5 kali buat bende yang sama.. Dan dlm 5 hari tu la.. byk perkara yang akan serabutkan otak u olls.. Bukan bersyukur dengan kerja yang ade sekarang.. Tapi kadang2 kita sebagai manusia biasa mesti ade masalah dan tekanan kan? heee...

So, setiap org juga ade cara tersendiri untuk release tension masing2... ade yang keluar shopping, tengok wayang, panjat bukit n ape2 la janji boleh lupa kejup masalah.. heee.. betol x??

Bagi aina, aina akan mencari satu tempat yang tenang dan damai.. Dah pening tgok kesesakan dekat bandar ini.. ihiks.. Sanggup pergi jauh sekali pun.. Janji dapat ketenangan jiwa..

Sebut pasal ketenangan jiwa, ramai juga yang menyampuk mcmni : " Pergila ambil wudhuk, konpem tenang" , xpun ade juga yang cakap " Baca Al-Quran byk2" and what so ever.. Ya memang betul!!! itu semua memang betul.. Itu pun lagi digalakkan...

Tapi selepas buat semua itu xsalah an kita nak pergi satu tempat untuk kite cari ketenangan... yess!!! Kampung halaman aina di Sekinchan, Selangor.. Berada di tengah2 antara Kuala Selangor > Tanjung Karang > Sabak Bernam...

Kadang2 kita mesti pandai cari masa untuk semua ini..mengikut cara masing2.. ok lupe nak gtaw.. Dekat area sawah2 macamni la ramai pengarah, penerbit berebut2 nak location ini untuk drama / movie dorg.. lagi2 time nak raya..heee
 
Majoriti penduduk disitu menanam padi.. point nyer sekarang.. aina sanggup balik hari dr S.Alam ke Sekinchan semata-mata nak release tension..heee...Ape yang aina akan buat?? Jom Saksikan!!!!


Giler tak tenang!!! Memang awesome giler...ihiks..


Kalau dah berada dekat kawasan ni..Hati mmg berat nak balik S.Alam...


Memang tak terkata hepi nyer bile tgok sawah terbentang indah dan langit tersergam indah...


Tak terucap2 dengan kata2...Tenang jiwe..



Bukan ats kapal je boleh buat macamni... dekat tengah sawah pun boleh la..hihi



Kepada sesiapa nak snap2 picture or saja nak tgok keindahan sawah padi.. boleh PM aina k...

Location: Sekinchan, Selangor
Photographer : Tunang sendiri
Shawl: ainalista (Plain Shawl Halfmoon)

Wednesday, 3 April 2013

Sample ainalista Plain Haflmoon Shawl

Salam sayang...sayang..sangat..

Ok entry kali ini aina nk update sample shawl yang dah ready made and custom made dari customer..heee.. u oll leh custom shawl ikot warne and design u oll sendiri... Entry lepas aina just update Model yang memakai plain halfmoon shawl (black) sahaja an? Plain halfmoon black

So, harini aina update shawl yang sudah aina siapkan untuk customer.. but ade juga ready made..hee.. jom layan picture... kalau berminat boleh terus PM aina k..


Code 3 (Grey)
Please refer code colour at Colour Code


Code 19 (Yellow Mustard)
Please refer code colour at Colour Code


Code 6 (Blue)
Please refer code colour at Colour Code


Code 36 (Pink)
Please refer code colour at Colour Code
 


Code 16 (Brown)
Please refer code colour at Colour Code


Code 1 (Black)
Please refer code colour at Colour Code
 
Anda berminat!! Ape tunggu lagi meh la order..heee
Email details ke ainamaat@gmail.com / 018-2919847


Tuesday, 2 April 2013

Cara menghilangkan bintik putih dan hitam pada hidung

Salam Sayang.... :)


Oh no!! jerawat!! Cepat2 picit pastu mulalah gelabah cari produk kecantikan untuk pimple.. Sebagai wanita jerawat adalah musuh ketat dan kalau boleh memang tak nak sebijik pun tumbuh dekat muka…
Tapi jerawat normal berlaku, bukan hanya pada wanita, lelaki juga tidak terkecuali.. heee.. sebab tu dah banyak produk2 untuk lelaki juga..
Ok, entry kali ni aina tak nak cerite pasal jerawat… tapi nak cerita pasal “Masalah bintik hitam dan putih”.. Masalah ini juga tersenarai dalam musuh ketat wanita… kalau boleh nak picit2 bagi hilang bende ini…
Aina memang dah lama mengalami masalah ini.. dulu buat cara tradisional je.. tapi lambat.. hahaha.. al-maklumla sekarang semua nak cepat..

Kali ini aina nak share satu produk untuk menghilangkan bintik2 hitam pada hidung dan wajah..heee…
 


 
Cara Guna:

Step 1: Bersihkan wajah dulu.. cucila pakai pencuci power u olls tu... Biarkan Kering kejup..

Step 2: Sapu mask tadi dekat satu muka.. kalau xnk, pakai dekat bahagian hidung je pon ok...

Step 3: Biarkan kering betul2 dalam 20 or 30 minit..

Step 4: Lepastu cabut / tarik perlahan dari bawah.. time tu nampakla white/black head melekat2 dekat mask u olls yang dah kering tu...

Step 5: Bersihkan wajah dengan air suam (untuk membuka liang roma)

Step 6: Ini yang paling penting, mesti kene pakai toner... IMPORTANT!!!!

Mask ini boleh didapati di SASA Beauty & Health Care Product... Ade dekat Jusco Bukit Tinggi, IOI Mall.. itu antara tempat yang paling dekat dekat area lembah klang...heee

Harga plak memang berpatutan dalam RM50++ cukuplah untuk stock 3 bulan.. Pakai pulak dalam seminggu 2 kali dah cukup..heee..

Product ini aina beli sama dengan Mask untuk kaki.. boleh refer entry ini "Petua Kaki Cantik Dan Lembut"

Boleh la pergi serbu SASA lepas ini.. cepat and mudah..heeeee.. aina baru pakai malam td..heee...

Ganbar Hiasan....heeeeee


*******************************SALAM SAYANG LAGI*****************************

Monday, 1 April 2013

Halfmoon Plain ainalista (Model)

Salam Sayang,

Firstly nk say thank you kepada semua yang sudi membeli shawl plain ainalista..heee.. thank you so much..

Harini aina nak update picture lain untuk halfmoon plain ni..heee.. sape2 yang berminat untuk menjadi agen boleh PM aina k.. details aina ade dekat entry yang ini custom made: halfmoon shawl ainalista

Entry kali ini.. just nk share model memakai plain (black) halfmoon.. dari semua sudut..








Tudung memang senang dibentuk.. and hanya sekali lilitan.. sangat mudah and xperlu mengambil masa yang lama untuk bersiap ke tempat kerja atau kemana saja.. ceewaahhh...

Tudung ini memang aina or my mom yang jahit sendiri.. NO NO beli borong dekat mana2 pihak..heee...

Kalau berminat PM je k... FREE GIFT still ade menanti anda!!!!