Jom Buat Duit!!!!

Wednesday, 31 December 2014

Authorized Stokist/Agent : Mirabella Skincare

** Sila Scroll Down For New Entry Entry **

IKLAN : Announcement!!!


Mirabella Skincare : 
* New Product
* Local Brand
* Muslim Produk
* Dijamin Halal
* Diluluskan Kementerian Kesihatan Malaysia ( KKM)
* 100% Semulajadi...
Mahu lebih tahu lanjut sila click page dekat home blog ini ataupun ini linknya : MIRABELLA SKINCARE

BERMINAT ??

Price : WM RM90.00 EM RM98.00

Contact No : 019-2254405
Call/ Whatapp/SMS
·         Postage available everyday seluruh Malaysia.
·         COD area Putrajaya/Bangi – Weekend
·         Kindly refer to :
-       Instagram : ainalista


*** Dijamin Selamat & Sila Mencuba Untuk Kecantikkan Yang Semulajadi***

Saturday, 22 November 2014

Diary Of My Pregnancy ~ 34 Weeks (Wedding Abang #2)

Salam Sayang..

Alhamdulillah kandungan dah pun 34 weeks.. Dan yang penting masih bertenaga & bersemangat walaupun bdn semakin berat.. Today abg Aina yang kedue nikah.. Akhirnya setelah sekian lama bertemu jgk jodoh ya.. Tahniah Soded ( nama panggilan die dekat rumah ).

Berbagai cubaan & rintangan akhirnya die berjaya tempoh.. semuanya atas berkat kesabaran & yakin pada Allah S.W.T

Kandungan yang semakin membesar bkn halangan Aina utk tidak bergaya.. Mmg kene nmpk sentiasa cantik.. Bukan cantik shj, yang penting kemas & rapi. Jgn dijadikan alasan mengandung utk tidak jaga penampilan, lagi2 depan suami.. heee

This is me masa kandungan 34 weeks
Dress : Poplook.com

Bergambar disawah terbentang luas sebelum anta Abg g nikah

My only sister

Benda wajib bwk masa travel.. Mirabella Skincare

Thats my Abg yang nak kawen tu.. heee.. Tak sabar sgt gayanya tu

Masa ni lepas Abg nikah dah.. Kami rehat2 jup.. Cocos pengapit haritu.. cewahhh...
Yess.. walaupun kandungan Aina dah mencecah 34 minggu..Alhamdulillah mmg tiada masalah kulit kusam & jerawat.. Dr awal kandungan mmg Aina dah pakai Mirabella Skincare & mmg serasi dgn Aina.. Aina akan cerita psl ni next entry k.. 

P/S: Ya mmg tade gambar abg nikah.. sbb ni kan diary Aina pregnant.. Just nak tunjuk pic masa mengandung that week shj ya... jgn mara..

Thursday, 30 October 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ Dear Anak #1 - Scan 19 Minggu

Dear Anak,

Start today, mommy akan tulis entry khas untuk awak bace nanti.. Biarlah anak tahu apa yang mommy alami sepanjang mengandungkan kamu..

Today, kamu dah genap 5 bulan dlm perut ibu.. Selere mommy pon mula melonjak2 sama lonjak perut mommy.. itu tanda kamu sedang membesar dgn sihat di dalam perut.. Alhamdulillah..

Mommy dah pon scan kamu last week ( 21/10/2014). Mommy saje nak tahu kamu ni baby boy ke girl. Mommy excited sgt.. Senang sikit nak beli barang untuk kamu nanti.. Mommy harap awak baik2 saja dlm perut k.. Mommy cuba sedaya upaya bagi kamu makanan yang sedap2 dan berkhasiat.. 

Alhamdulillah.. This month mommy tak muntah2 lagi dan bdn kembali cergas kembali.. Thanks dekat kamu tak susahkan mommy lama2.. Heee..

So, tgok ni mommy nak share apa yang mommy nmpk masa scan haritu...

Kamu nmpk x? hehehe.. Kamu teka la sendri ya..

Mommy tak kisah jantina kamu syg.. Janji kamu sihat and membesar dengan baik.. Kamu duduk baik2 dulu k dalam perut.

Next scan mommy nampak kepala n rangka kamu.. Ya Allah gembira sgt.. heeee.. Rasa nak peluk2 je..

Masa ni scan biasa je.. Blm 4D lagi,, Nanti kamu dah besar sikit baru 4D k syg..

Aina check up dekat KPMC, takut semua tertanya2 sebab dekat scan picture tu stated Klinik Ajwa Seksyen 7.. Masa ni suke2 je pergi scan.. Cocos pun tak ikut.. Lepas scan baru ckp dgn Cocos.. Nasib die tak bising..heee.. Sorry, ter-excited nak scan...

Klinik Ajwa seksyen 7 ni pun ok if ibu2 nak pergi scan.. Scan die clear jugak, even scan biasa.. Tapi kena call dulu la..

Heee.. ok itu je entry untuk kali ni.. Nanti aina update lagi k.. Doakan Aina semoga baik2 shaja.. TQ




Friday, 24 October 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ Check up at KPMC - 14 Weeks

Salam Sayang.. hee

Ok entry kali ni nak share about my 14 weeks check up.. Yaaa i know, dah lapuk.. Masa check up ni 19 Sept 2014..hahaha..

Macam trend la plak, biar berkurun bru nak update.. hee.. busy skit kebelakangan ni.. Dah tentu monthly check up adalah waktu yang ditunggu2 para mommy to be kan?? nak tahu baby tgh buat ape? mcm mane la baby dlm perut tu? mcm2.. heee.. Excited !! lagi2 first baby.. Aina tak terkecuali..

Apa yang best check up dekat KPMC ni, servis ok, harga berpatutan, dan yang paling penting SCAN CLEAR GILER ok... Doc pon friendly.. tanya satu.. die akan explain 3 kali ganda fact & petua2.. Sgt2 membantu bagi first time mommy to be...

Lagi sekali nak gtaw aina check up dekat KPMC Kajang ya.. saje ingatkan balik.. Ntah2 berkenan nak try.. So, jom tgok apa yang nmpk masa scan 14 weeks!!!

Pic senget.. heee.. 

Masa ni dah nmpk badan, tulang belakang, dah gerak2.. But tak terasa lagi.. Die gerak sopan2 je kot xnk bg mommy die rasa lagi.. heeee

Kepala & jantung pun dah nmpk clear.. Wah!! Besarnya kuasa Allah S.W.T.. Syukur diberi nikmat ini semua..

Alhamdulillah jugak.. Kesihatan aina baik & tiada sebarang masalah.. Semoga berkekalan sampai selamat melahirkan & membesarkan.. Amin...

Okla, entry pendek je kali ni.. Eh pendek ke?? heee.. Nak share pic ni je dgn u olls.. Doakan yang baik2 ya semua... I love u lah!!

Sunday, 5 October 2014

Diary Of My First Pregnancy ~ Pregnant 5 Bulan

Salam Sayang...

Wow!! dah 5 bulan usia kandungan & alhamdulillah Aina semakin sihat dari morning sickness. Aina dah start berselera makan & berat pun makin meningkat. Bila berat meningkat maknanya badan pun makin kembang... OH NO!!!

But its ok, demi anak mommy, mommy sanggup syg.. janji baby sihat dlm perut ni.. Now if pergi kenduri or event.. mmg tak muat dah pki baju kurung / Kebaya... Pki jubah je la..heee

Masa ni pun perut xboleh nak sorok dah.. Membuncit dengan jayanya.. But i'm happy.. 

Love this dress from leeyana Rahman Collection

Saje upload 2 picture, cukup syarat

Friday, 3 October 2014

Makanan Yang Mengaktifkan Cyst

Salam Sayang...

Entry kali ni nak share mengenai makanan yang perlu di elakkan bg golongan yang ade Cyst. Penjagaan makanan amat penting ye kawan2 sekalian.

Kalau boleh elakkan or kurangkan pengambilan nya. Aina nak share jenis makanan yang akan mengaktifkan Cyst. Aina dapat info ni dari facebook ( Pakar Sakit Puan ).

Makanan Yang perlu di elakkan itu adalah :

1) Ayam
- Kebanyakkan ayam sekarang telah disuntik hormon untuk mempercepatkan kadar pembesaran ayam tu. Ayam biasanya diberikan suntikan estrogen.  Nak selamat, makanlah ayam kampung..heee.. InshaAllah selamat.

2) Ikan Keli Yang Dibela
- Sebab kita tak tahu makanan apa yang diberikan kepada ikan. Lagi2 byk kes pasal ikan keli kebelakangan ini. If mmg mengidam sgt nak makan, dekat kampung2 maybe banyak. Lagi area sawah padi dan ada parit.

3) Kawal Pemakanan/Kolestrol
- Kolestrol juga adalah salah satu penyebab kenaikkan hormone estrogen dan precursor kepada estrogen.

4) Ikan Haruan

5) Daging Merah ( Lembu or Kambing )

6) Produk Tenusu / Keju

7) Gamat

8) Bahan Perisa - Pes segera, kiub2 perasa masakan ( Stok ayam , Stok ikan bilis etc )

9) Makanan Manis - Kuih muih manis & pencuci mulut

10) Minuman Bergas.

11) Makanan Segera - Burger, Sosej, nugget, Mee Segera etc

12) Makanan Ringan - Snek Segera

13) Makanan Berlemak & Berminyak 

!!! Semoga info ini dapat membantu kawan2 sekalian... Thank You...

Thursday, 2 October 2014

Cyst Payudara Dan Ovari

Salam Sayang..

Entry harini nak share sikit pasal Cyst. Semakin ramai golongan ibu and wanita yang menghadapi masalah ini. Aina ni pun tetap risau walaupun sedang hamil. 

Kebanyakkan kes sekarang ni terjadi di ovari & payudara. Jom kita baca info di bawah, apa CYST tu ? Dan makanan yang perlu dicegah.
Breast Cyst/kista payudara


Google Image
a) Ketulan di payudara,jangan ambil remeh

Breast Cyst/kista payudara dalam BM nya. Apakah itu kista payudara yang sebenarnya? Kista payudara adalah sebuah kantung yang berisi cairan pada jaringan payudara. Kista ini sering muncul pada wanita yang berusia diantara 35 tahun sampai usia premenopause dan selalunya menghilang setelah seorang perempuan mengalami menopause kecuali yang mendapatkan terapi hormon.

b) Penyebab terjadi kista payudara/Cyst/Lump


-Kista payudara muncul apabila terjadi pertumbuhan yang berlebihan kelenjar dan jaringan ikat yang menghalang duktus susu menyebabkan duktus berdilatasi dan terisi dengan cairan.
-Perubahan hormon estrogen menyebabkan tubuh seorang wanita menarik lebih banyak cairan sehingga terkumpul di duktus-duktus dalam kelenjar payudara.
- Selain daripada itu,pemakanan yang tinggi lemak juga meningkatkan risiko untuk terjadinya kista payudara kerana sifat lemak adalah menarik air. Lagi banyak lemak yang terkumpul lagi banyak air yang berkumpul. Air ni tak tau mana nak pergi, dia bentuk la kantung berisi air yang kita namakan kista.


c) Apakah tanda dan gejala munculnya kista payudara?


- Pertama, adanya massa yang berpermukaan licin, mudah digerakkan, berbentuk bulat atau lonjong dengan batas yang jelas.
-Kedua, rasa sakit ataupun tegang di dekat kawasan massa payudara tersebut.
-Ketiga, meningkatnya ukuran massa payudara dan ketegangan payudara sebelum menstruasi. Keempat, menurunnya ukuran massa payudara dan resolusi tanda dan gejala selepas menstruasi.

d) Apa yang pakar perubatan lakukan

- Pertama, doktor akan melakukan pemeriksaan dengan melakukan perabaan pada payudara anda
-Kedua, ultrasound yang dilakukan untuk menentukan samada massa ini benar berisi cairan atau suatu massa solid.
- Ketiga, aspirasi jaum halus dilakukan untuk menghisap cairan kista tersebut. Jika cairan tersebut berwarna kuning, hijau atau kelabu maka tidak ada apa yang perlu dirisaukan kecuali jika cairan tersebut berisi darah maka pemeriksaan lanjutan harus dilakukan dengan melakukan biopsi kerana ditakutkan suatu kanser payudara.


!!!! Walaupun cairan itu dapat di keluarkan,tidak mustahil benjolan benjolan tersebut akan naik kembali.


Cyst Ovari

Google Image
 Apa itu Ovarian Cyst ?

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/air yangberada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.

Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.

Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.

Siapakah yang Berisiko Untuk Mendapat Cyst ?

Ovarian cysts sebenarnya agak kerap terjadi . kebanyakkan wanita mungkin sekurang-kurangnya akan mendapat satu cyst sepanjang hidupnya. Kebanyakkanya adalah cyst biasa dan tidak complicated.

Walaubagaimanapun, sekiranya cyst ini terjadi pada wanita berusia 50-70 tahun, ia lebih cenderung kepada kanser dan lebih merbahaya.

Apakah Simptom atau Gejala Ovarian Cysts ?

Ia pada umumnya tidak memberikan sebarang gejala. Tetapi sekiranya ia terlalu besar anda mungkin perasan perut sedikit buncit dan terdapat ketul pada bahagian bawah perut. Lain-lain gejala yang jarang-jarang ialah:

·                     Muntah dan Loya 
·                     Sakit Perut 
·                     Sakit semasa hubungan seks 
·                     Sukar atau kerap kencing 
·                     Rasa perut penuh dan tidak selesa 
·                     Rasa berat pada ari-ari

Adakah Cyst Penyebab Masaalah Ketidak-Suburan ?

Cyst mempunyai pelbagai jenis dan kebanyakkanya tidak menjadi penyebab dan tidak memberi kesan kepada keupayaan untuk hamil. Kebanyakan cyst tidak menganggu proses ovulasi atau persenyawaan. Tetapi sekirangan anda mengalami Endometriosis atau Polycystic Ovaries (PCOS), ia mungkin berkait rapat dengan masaalah kesuburan.

Bagaimana untuk Merawat Cyst ?

Rawatan masaalah cyst bergantung kepada jenis cyst yang dialami oleh pesakit. Bagi folikular cyst atau corpus luteal cyst, rawatan yang biasa ialah dengan ‘tunggu dan lihat’. Selalunya doktor akan memantau samada ia semakin membesar atau sudah bertukar bentuk.

Bagi mereka yang mengalami masalah yang serius, pembedahan adalah sesuatu yang terbaik. Rawatan hormon juga boleh menolong untuk mengawal cyst ini pada sesetengah wanita.


Sumber : http://hairulliza.blogspot.com/  & http://mummyhealthyvitastore.blogspot.com/

Tuesday, 30 September 2014

Wedding Photo's Ashraf & Nuraina ~ Resepsi Lelaki ( 15 March 2014 )

Salam Sayang Semua..

Semalam dah share , wedding photos sebelah Aina kan?? ni link : Wedding Photo's Ashraf & Nuraina ~ Akad Nikah & Resepsi Perempuan .. So hari ni giliran sebelah lelaki pulak.. Kalau tak nanti Cocos kate Aina tak adil.. Hahahha... 

Jom saksikan!! Amboi.. Ingat gambar kahwin ko ni tayangan hebat yang di tunggu2 ke Aina oiiii!!! Hahaha...

Resepsi Lelaki ( 15 March 2014 ) -Dewan Seri Endon, Putrajaya














Alhamdulillah atas kurniaan mu Ya Allah.. Semoga perkahwinan ini akan kekal bahagia sehingga ke Syurga!! Amin...

ASHRAF & NURAINA | WEDDING PHOTO
PHOTOGRAPHER : NAKHODA PUJANGGA 


Monday, 29 September 2014

Wedding Photo's Ashraf & Nuraina ~ Akad Nikah ( 7 March 2014 ) & Resepsi Perempuan ( 8 March 2014)

Salam Sayang..

Hari ni ter....Rajin nak share gambar kahwin..hee Even dah 6 bulan lebih kawen..huhu.. Alhamdulillah dah juga Allah S.W.T bagi rezeki hamil 4 bulan.. Diam2 dah genap 4 bulan kandungan..Syukur...

Entry haritu dah share Video kahwin, ni link : Wedding Film - Ashraf & Nuraina ... So, today nak share gambar kahwin pulak.. Entry kali ni gambar masa majlis sebelah Aina dulu k.. Next entry sebelah Cocos pulaaaa...heeee... Jom tengok!!!!!

Akad Nikah ( 7 March 2014 ) - Sekinchan Selangor








Resepsi Perempuan ( 8 March 2014 ) - Sekinchan Selangor











ASHRAF & NURAINA | WEDDING PHOTO
PHOTOGRAPHER : NAKHODA PUJANGGA 

Friday, 26 September 2014

Resepi Ayam panggang ~ Roasted Chicken

Salam Sayang..

Seperti anda semua maklum.. Aina skrg mmg suka masak n bake.. So, today nak share satu resepi yang simple, sihat dan sedap untuk di cuba.. Menyesal sgt tak cuba.. Ceewaahhh!!! macamla esklusif sgt resepi ko ni Cik Aina oiii...

Si Cocos ni dah start nak berdiet2.. Semenjak kawan2 die tegur "he is so buncit"... Amboi!! Kawan tego terus nak diet.. Isteri hari2 tegur buat donno je.. Hahaha..

So, Today nak share resepi Roasted Chicken atau Ayam Panggang.. Heee.. Menu ni sgt sihat ye.. Tade minyak sebab we will bake dekat oven.. Ini salah satu menu diet Cocos.. Jom tengok resepi:

Bahan2: 

Ayam Sebelah
Ubi Kentang
Lobak
Sayur Salad / apa2 sayur

Bahan Marinade:

Black Pepper
White Pepper
Peri-Peri Marinade 
Maggi Seasoning
Kicap Manis
Herbal Mix
Oregano

Ni la rempah2 yang aina pakai

Cara:

1) Bersihkan ayam tadi.. If nak buang kulit ayam tu pun boleh.
2) Letak ayam dalam bekas, lepastu start letak some bahan2 marinade td.. Lumur2 kan ayam tu mcm buat rawatan spa..heee.. marinade sekali kentang & carrot.

Marinade dengan kentang2 sekali

3) Letak dlm plastik bersih or bekas yang bertutup... Biarkan dalam 30 minit.. Letak dlm peti.
4) Lepas setengah jam, Masokkan dlm bekas untuk dimasak dlm oven. Bakar suhu 220 darjah celcius.. Selama 40 ke 45 minit.. tgok la besa mana ayam.. Mcm ayam Aina ni 40 minit

Letak dlm bekas camni.. heeee

5) haaa lepas 40 minit siap.. Dlm pic termasok sekali makanan aina harini.. Ketam n sayo.. U olls just fokus dekat ayam yang dah masak tu je k.. Wahh!!! sgt2 sedap!!

Yummmy!!!!

Ok semua.. Selamat Mencuba yaaa!!!!


Sunday, 21 September 2014

Ashraf & Nuraina - Wedding Film

Salam Sayang..

Entry harini.. Bukan pasal resepi..hee.. Akhirnya Aina sempat jugak upload video kahwin ni.. Tak berkesempatan nak share..

So, today ade masa free sikit.. Aina share dengan korang ye.. Video ni combine Nikah ( 7 Mac 2014), Resepsi Perempuan ( 8 Mac 2014 ) & Resepsi Lelaki ( 15 Mac 2014 ).

Jom saksikan:





ASHRAF & NURAINA | WEDDING FILM
VIDEOGRAPHER : FAREEZ NAZLAN | FAIZ SUBRI
EDITOR : ABQARI AYOB 

LAGU VIDEO KAHWIN : BINTANG HATIKU


Aina dan Cocos sangat puas hati dekat Photographer & Video.. Dorang sgt2 Profesional dan Kreatif..
Korang boleh tgok hasil kerja dorang dekat Youtube.. Search je "Nakhoda Pujangga".

Kepada bakal-bakal pengantin yang masih tercari2 for wedding video.. Nakhoda Pujangga is Highly Recommended!!! Servis and Mutu semua aina bagi 5 bintang!!! Full.. Heeee

Next Entry Aina akan share pictures plak ye.. Entry ni for video je.. Heee...

Resepi Pizza

Salam Sayang..

Seperti yang aina inform dekat entry lepas.. Semangat memasak Aina semakin menjadi2.. Lagi2 lepas baik morning sickness ni.. Rasa bersemangat sekali.. heee..

Ok today aina nak share satu resepi yang family Aina suke.. First time buat Pizza ni.. Terus suami kata sedap.. Thanks to Kak Fillanie.. Aina dapat resepi ni dari blog die.. Sangat simple tapi sedap.. Jom tengok resepi:

Bahan-Bahannya: 

Bahan Doh :-

Mauripan ( Yis Segera ) - 1 Peket
Tepung Gandum - 4 Cawan
Garam - 1 Sudu Kecil
Olive Oil 

Bahan Topping:

Cheese Mozarella / Cheese for Pizza
Beef Pepperoni
Sosej Ayam
Prego ( Traditional )
Nanas Kiub ( Dlm Tin)
Bawang Besar ( Hiris dadu)

** Topping ikot citarasa masing2.. Topping aina ni untuk 2 jenis Pizza...

Cara-Cara Masak:

1) Ambil I cawan 1/2 air suam - Bancuh satu peket yis dan sesudu gula.. Kacau sampai sebati..

Aina pakai yis jenis ni..
2) lepastu amik la bekas/Besen- Masukkan tepung gandum , Letak satu sudu olive oil and tuang semua yis td.. Gaul sampai sebati... Nanti doh akan jadi melekit sikit.. So, taburkan tepung gandum sikit2 bagi adunan cantik.

3) Amik mangkuk besar - untuk letak doh tadi.. Sapukan mangkuk dengan olive oil and keliling doh tadi.. Tutup doh dengan kain lembap dan biarkan selama 30 minit.

4) Selepas 30 minit, doh kan naik gebu ye.. Tumbuk2 or picit2 bagi kempis.. Uli2 sikit bagi keluar angin die.. Divide 2 bahagian ( Adunan ni akan jadi 2 Pizza )...

5) Lenyekkan pakai roller or tangan pun boleh.. Letak elok2 atas pizza pan... Lepastu letak prego before letak bahan2 topping..

Lenyek ke dekat pan pizza ni.. Lepastu aina letak Prego...
Pizza pan ni ade jual dekat kedai kek or hypermarket mcm tesco and AEON Big.. Yang ni Aina beli dekat Aeon Big.. Harga 29.90.. Tgh2 pan ni ade lubang2.. Nanti next picture Aina tunjuk jelas pic pan pizza ni ye..

Ni la Prego Traditional Aina pakai.. Korang nak guna jenis lain pun boleh.
6) First pizza, Aina buat Beef Pepperoni.. So, lepas letak prego.. Letak Beef Pepperoni ( Letak la ikot suke korang.. Banyak ke sikit ke)... Then letak la pulak Cheese.. Aina ni hantu cheese.. So mmg campak banyak2!!! Heeee...

Satu pizza, Aina pakai semua ni.. Susun elok2...
Aina pakai kedue2 jenis cheese ni.. Letak je campur2...

Tada.. Siap dah.. Tinggal nak bakar je...
7) Bakar dalam suhu 220c , Tempoh masa 15 ke 20 minit... Oven jangan lupe panas kan siap2 taw..

Yay!!! Pizza First dah Siap!!! Sedap makan panas2 ni..
Senang je kan buat pizza ni.. So lepas ni buat je dekat rumah,, lagi puas.. Pizza kedua aina buat ala2 Hawaian Chicken.. But aina ganti dengan sosej ayam je.. Sebab baru perasan stock ayam hancur dah habis dalam peti..

Second pizza.. Aina letak nanas kiub, Sosej ayam, hirisan bawang dan seperti biasa cheese banyak2..
And Prego tak lupe ye..

Ni second pizza.. Haa.. nampak tak Pizza Pan ni.. Ade lubang2 dekat tgh2.. hee
Kiub nanas - Aina tabur je buat topping

Before end this entry.. Nak share bahan2 n topping For due pizza ni.. Hee.. 


Nanti if ade resepi lain.. Aina share k.. Selamat Mencuba.... :)