Jom Buat Duit!!!!

Friday, 11 April 2014

Project Malam Jumaat A&A # 5 Cara Wangikan Toilet Anda!!!

Salam Sayang..

Hee jgn geli ye tajuk project malam ni.. Yeee aina tahu u olls punyer toilet semua wangi2 belaka but wangi time anda mandi je la kan??

Bau dtg dari sabun yang anda gunakan.. but if lame2 bau sabun anda tu akan hilang n muncul lah bau yang tak berapa nak sedap.

So malam ni aina n husband buat project wangikan toilet kami.. aaaaa.. nak taw kami buat mcm ne.. ok mcm ni ye kawan2..

Cara-caranya:
1) Beli bekas mar mar tu.. ala ape tah name die.. sila la anda tgok picture.

beli dekat kedai RM5.00 ( byk design ) pilih je 
2) Beli pewangi cecair ni..
Pewangi ni aina pilih bau green apple..

3) Lilin pendek ni.. Beli je byk2 satu peket ni.. Baru RM5.00. If awak semua nak beli yang berwarna warni pun boleh yeee.. Lagi la meriah!!!



So, bahan2 die ade tige jek.. Sikit je kan.. 


inilah kesemua bahan tersebut yaaaa....
Then, amik satu lilin tu, letak la dlm lubang bekas yang di beli tu.. Nmpak tak ade lubang tu.. masokkan je satu lilin.. then nyalakan lah api..

Lpas dah nyalakan, ambil cecair pewangi tu, tuang sedikit ats bekas tu.. U oll nmpk x bekas tu atas ade mcam mangkuk kan?? kan?? nmpk x? haaaa...Ok la mcm ni aina share picture...

macam ini la.. Tuang skit je..

Then bile dah panas, ianya akan menghasilkan bauan yang sgt wangi

Saja padam lampu nak bg nmpk real lilin tu ( Abaikan bende sekeliling yang tidak penting) heeee
Haaa,, menarik kan? so lepas ni kalau nak buang hajat pun wangi je.. ala2 aroma therapy gitu.. If u oll lagi creative, tambah la ape2 yang perlu..

Ok dear!! itu je " Project Jumaat" for this week.. T next week kite jumpe k..

C yaaa.. Love u moiche moiche!!!




Wednesday, 9 April 2014

Please Read This Entry My Husband!!

Salam Sayang...

Hahaha.. tajuk tak boleh tahan kan?? Tak pela, biar alert skit.. Entry ni just nak share one video yang aina jumpe dekat FB..

Mmg menyentuh hati sungguh.. Wah!! Jom tgok same2....


See i told you already.. Bile tgok n feel betul2 mmg mendalam kan maksud lagu ni.. Video ni pun sesuai sgt.. Aina n husband mmg pernah tgok this Movie dlu.. Time tu tgh blaja lagi..

Baru gatal2 nak bercinta.. Byk la pengajaran yang dapat bile tgok cerita ni.. Sesuai la bagi pasangan yang dah berkahwin.. Tak kire baru ke lama..

Korang boleh tgok full movie ni.. 

Tajuk Movie : Up



Ni aina bg sedutan movie sikit.. Jom tgok...


Lama dah aina tgok cerita ni.. Maybe boleh tgok balik utk " Project Malam Jumaat A&A " this week kan??

Ok la selamat mencari movie ini & menonton!!!!

Friday, 4 April 2014

Project Malam Jumaat A&A # 4 Beli Barang Baby Anakku

Salam Sayang..

Project malam ni kitorg buat lepas Maghrib!!! yeay baby.. heee.. Malam ni kami ikot Mommy pegi Alamanda beli barang baby..

Heee.. Xpyh tahniah dulu.. xmo..xmo.. Barang baby ni nak beli untuk secretary die.. Baby boy.. Sweet kan.. So kami dinner pun dekat sane sekali..

Lama jugak la nak cari barang baby ni sbb banyak sgt choice and semua comel2.. turutkan hati memang nak beli jek semua...



Dekat branch ni mmg up to date nyer collection.. byk pilihan.. Sbb ade sesetengah branch yang xbyk choice sgt..


Dekat satu jam lebih jugak dlm butik ni.. Pusing2 satu kedai.. Belek2 semua barang.. Al maklum la mommy ni dah lame tade baby dekat rumah..

Anak bongsu pun dah umur 20 tahun.. Cucu pun tade lagi.. Aina ni la menantu sulung die.. Heee.. Aiyooo.. Mommy nak cucu cepat tu..

So, itu la die Project Malam jumaat kali ni..

C yaaa next week k!!!

Thursday, 3 April 2014

Marriage

Salam Sayang..

When thinking about marriage, Put aside all the various pressures of getting married: the social pressure, feelings of loneliness and depression or letting other people tell you that you're getting old.

What it boils down to is finding someone you can have a meaningful relationship with. Let that be your focus. What kind of person can i have a lifelong meaningful relationship with?

Answer the question and don't let your temporary frustrations or feelings / attachments cause you to make a hasty decision.

I love you all and pray that each and every single one of your finds the meaningful relationship that you are seeking and for those who are already married as well.

Solemnization Aina & Ashraf ( 07 March 2014 ), Sekinchan
Credit to our photographer : Hanif Azman Photography
" Marriage is not about finding a person you can live with rather. Its about finding a person you cant live without" by @iwork4allah

Credit : @iwork4allah

Wednesday, 2 April 2014

Wordless Wednesday # 8 ~ Ragam Bile Stress

Salam Sayang....

Ni pisang,,, Bkn HP la aina!!! Erkkk

My Mom Was Sick

Salam Sayang...

Tangan yang blh menggoncang dunia adalah tangan yang manghayun buaian.. iaitu seorang ibu.. Kasih sayang seorg ibu dan pengorbanan tiada tolok bandingnya.. Sayangila ibu selagi mereka masih ade di dunia ni..

Last weekend aina balik kg sbb attend kenduri saudara.. then habis je kenduri mak mengadu la pening kepale sikit.. then aina ingt ok la kan.. bg panadol & suruh die rest...

Ingatkan dah ok, rupanya makin terok.. subuh tu mak tak boleh bangun langsung.. nak bangun tapi badan rasa pusing2..

Then aina and husband pun cepat2 la bawak pg hospital.. sedih & sebak je rasa dada ni.. tgok mak mcmtu.. sebab selalu suara die lah paling kuat sekali kejut semua org bangun..

Muka Sakit.. Tunggu turn jumpe doc
Nak ajak pg hospital punya la payah.. xmo katanya.. mak tak larat nak jalan.. tapi sebab tak sanggup tengok die mcm tu aina paksa jugak.. marah2 manje sikit.. sorry mak :(

Aina tukarkan baju and pakai tudung.. tudung senget2 pun tak kisah dah mak.. sebab mmg badan lemah sgt.. After cek doktor rupa2nya mak penat sgt, kurang air.. sbb tu badan jadi lemah.. Then tekanan darah rendah.. sebab tu nak pengsan..

hahaha.. first time kene cucuk macam ni
Lepas je doc cucuk die.. terus suruh amik pic and hantar dekat abg2.. so aina pun post la dekat group whatapss family.. senyum2 je mak.. Then baru la mengadu sakit situ la.. sakit sini la.. hahaha.. mak mak.. manje betul ni.. olololo...

Ni masa tunggu masukan air
So, doc decide kene masukkan air dekat mak.. sbb bdn terlalu lemah.. Satu jam kene tunggu dekat spital.. So, biar la mak rest dlu..

Kepada u olls, sekarang ni musim panas and cuaca tak menentu,, please banyak kan minum air masak/mineral.. bukan teh ais, milo ais bagai..

Badan sihat, otak cergas.. ingatlah org yang tersayang k.. hehe..