Jom Buat Duit!!!!

Friday, 13 June 2014

#PicHariJumaat 2

Salam Sayang..

Selamat hari Jumaat semua and Aina yakin n pasti semua tgh happy kan sekarang...Ye la Friday kan?? Semangat kerja tu lain macam sikit.. So, let's tengok pic today...

Stanby.. Tunggu Mido.. Lambat..
Start Dahhhhh...

Bdk perasan Bruno Mars mmg selalu buat muka mcmtu..
Jom bertukar menjadi Ultraman... hahaha
#Blooper - Sal ni xready lagi kain kembang...
Pic ni Aina share dekat IG..heee
P/S: Selamat Berhari Minggu!!!!!

Thursday, 12 June 2014

Happy Day With Bestie!!!

Salam Sayang Semunya...

This entry adalah suka2 je Aina nak share dengan u olls. Semenjak berkahwin ni, Aina jarang2 dapat keluar dgn kawan2.. Sebulan sekali mcmtu la.. If dulu every weekend mesti keluar date dengan my big girl ni..

Sebagai isteri ni kita kene ingat, kita ada tanggungjawab lain selain nak seronok2 je.. So suami is the first la.. Alhamdulillah Cocos ok n sporting..  If Aina tgh free nak keluar dgn menber2 no hal la.. Lagipun die selalu jugak lepak dengan kawan2 & main futsal.

Kita ni xblh la nak control sgt.. Semua org kdg2 perlukan ruang untuk diri sendiri kan?? Ok2.. Stop hal rumah tangga.. Nak dipendekkan cerita, last weekend Aina keluar date dgn watie.. Sila rujuk entry sebelum2 ni.. Kali ni keluar sama seronok dia lain macam.. Maybe sebab lame xjumpe kot... Plus seronok sbb dapat shopping sekali!!!!

melekat kt dinding!!!

Masa ni Watie takot benar nak bergambar kt dinding ni.. Padahal tinggi tembok ni dengan tanah xsampai sejengkal pon.. Adui Watie2.. Sebab tu pic atas ni u olls nmpk muke die cam cuak sikit even senyum lebar.. lekatkan badan dekat dinding sebab takot jatoh.. hahhaha..

Pic ni Aina ada upload dekat IG
Tengok Aina, steady je.. Hahaha.. brula gambar nmpk real kan?? Ye mmg Aina suke pakai skirt + Snickers.. yess!! mmg dari dulu.. Klu la pergi office blh pki camtu.. I mmg suke tahap berbintang2 la.. ( emm suke hati I nak bintang ke bulan ke )..heeee

Thanks Angin sebab buat skirt saya nmpk cantik disitu!!
Hilang gaya perempuan melayu terakhir I.. Oppss hope cocos xbace this entry...
I manja dengan Watie...
Yes!! ada kemajuan nak pose pan camera.. good joob !!
This girl, tak payah diajar.. Dia agak pakar dgn camera!! haahha
For the last, jom tgok video pendek dr saya!!!!!!





Tuesday, 10 June 2014

Butik Stanza Styliska - Plus Size Outfit Specialist

Salam Sayang anda semua!!! ( Amboi excited naw)....

Ok today nak share sikit pasal satu butik ni.. Kepada sesiapa yang plus size, anda tak perlu risau lagi untuk mencari baju raya, dress, skirt, jubah, blouse, peplum etc. Sebab dengan adanya butik ini, anda tak perlu risau lagi.. Butik ni ade untuk anda!!!

Macam mana aina jumpe butik ni??
- Weekend tadi, aina n BFF ( Watie) keluar date.. So, kami decide nak pergi Shah Alam tgok2 baju.. Usha Jovian nyer baju raye.. Target nak beli lepas 2 minggu pose.. Skrg gigih kumpul duit.. Hahaha..

- Tgh jln2 melilau cari kedai best, Watie ni sentap dengan sign board satu kedai ni.. Tulisan itu adalah "PLUS SIZE OUTFIT". Dia agak terkesima and excited.. Bila kami dtg dekat, rupanya butik.. Separuh menjerit jgk la Watie sbb terlampau excited.


Aina sempat snap dari sini je.. so xbape nak nmpk signboard.. Kedai die yang ade awek kiut pki tdg oren tu..heee..
Aina faham kenapa Watie excited.. Sebab selama ini, die mmg susah nak cari baju lawa2 and pelbagai design.. Mmg ade but limited. Ade pun dekat Online.. Kdg2 nak jugak dtg butik try live baju tu kan?? Kdg2 die adela mengadu ssh nak berfesyen la itu la.. 

Haa..Signboard ni sama dekat depan kedai.. Yang tak berapa nmpk tadi.. Ini dekat dlm Butik dah..Kaunter butik ni...
Aina tak nafikan sgt banyak pilihan dekat butik ni.. dress pun cantik2.. Cardigan macam2 warna.. and skirt dr yang plain sampai la printed. Bagi wanita2 di luar yang berbadan plus size.. Jgn risau lagi k.. Anda pun berhak untuk bergaya...

Masuk2 anda semua akan nmpk kerusi ni.. Amboi mcm kerusi org nak kahwin..
Hello.. Mmg xla nak tgok je.. Wajib ambik picture..wehuuu
Decorations kedai sgtla kiut u ollssss...
Cute kan?? Colourful!!!!
Pandai owner hias kedai.. kiut je.. ase best je nak shopping... ( Tapi dlm butik ni...Tade size Aina)
Ok,,Cukupla permandangan di atas.. nak tgok baju2 apa yang ade?? Aina amik sebahagian je pic baju2.. Rase mcm overla pulak nak amik pic sehelai2.. Hahahha.. mcm nak jual online plak...

Tutu Dress Plus Size.. Sebelah tu ade Jubah Lacey... Wooowww!!!!
Banyak pilihan skirt & blouse!!!!
My bestie ( Watie) tgh sibuk beramah mesra dgn akk ni.. Sambil nmx no telefon.. Senang nak tahu stock baru!!
Tape2, bg can borak lame2.. Kita ni selfie dlu..abai kanla stokin merah saye!!
Disebabkan dorang borak lame.. Muncul la pic selfie yang kedue..hahahaha...
So cepat2 la pergi serbu sebelum stock yang lawa2 habis k.. Nak taw dekat mane? Alamat? See details below:-

Alamat : 

* Butik 1, 
G-29 Jln SP5, Taman Serdang Perdana - Shoplot Sebelah one south SOHO.

* Butik 2,
No 42, Jln Plumbum N7/N, Seksyen 7 , Shah Alam. ( Area Jakel tapi masuk belakang lagi, if masuk lalu PETRONAS terus je pergi yg Lot paling belakang, Sederet Big Brother and bersebelahan degn hospital yang baru nak siap).... If pakai waze search je " Jln Plumbum N7/N, Shah Alam".. pasti jumpe...

FYI... Butik dalam entry kali ini adalah butik yang berada di SEKSYEN 7, SHAH ALAM ya kawan2.. Butik ni ade due cawangan...

Selepas Watie jumpa Butik ni, terjadi la perbualan seperti ini diantara kami:-

Watie : Aina disebabkan kau la aku jumpe Butik ni..
Aina : Asal plak?? Bukan ko dlu ke yang nmpk tadi??
Watie : Ye la, kan ko yang ajak aku turun Shah Alam.. Klu x turun Shah Alam rini.. Mesti xjumpe punye..
Aina : Emmm.. ye.. Belanje la pe lagi.. Hahahahha
Watie: Eh Aina ko tye la aku.. Tye macamni.. "Watie ko pakai baju size ape ea??
Aina : Errrkkk.. Baik ko gtaw je aku.. ntah pape.. mesti la aku taw.. bkn ko selalu paki size xxl ke??
Watie : Eh xla.. Tadi kt kedai tu aku pakai size M taw.. M...M...M
Aina : Ehh watie cepatnya kau kurus... hahahahah...

** Lepastu xsampai bape saat die blh ketuk kepala aku**

Yes.. If dekat butik ni..Watie akan pakai baju  size S or M.. But Plus Size punyer measurement.. heee.. Tapela bagi dia happy sikit.. Bkn selalu tgok dia happy.. Lagi2 isu yang melibatkan size and berat badan..

So u ollsss.. Happy shopping!!!!!

Monday, 9 June 2014

The Sumbs Cafe' Seksyen 13, Shah Alam

Salam Sayang!!!

Entry kali ni lebih kurang mcm Jalan2 Cari Makan.. heee...#CadanganTempatMakan .. Actually my friend ( Salmah ) yang suggest makan sini.. Beriye punyer ajak macamla dapat sejuta kalau makan situ.. Ahaha.. Lebih kurang mcm ni conversation kami:-

Sal : Aina rini kita makan "The Sumbs Cafe' " ea.. dekt seksyen 13 jee... 
Aina : Emm pelik name.. Makan ape? Bunyi mcm xsedap..
Sal: Wei, tmpat ni femes taw.. Dr.Fazley anta dessert die kt kedai ni la.. Master chef tu Aina.. Jom la!!!
Aina : Emm... Ape y best makan sane?
Sal : Macam2 ade.. Jom la.. Hanis Zalikha pun selalu makan dessert kt sini..
Aina : Ok Fine!! Jom...
Sal : "kembang kuncup idong.. Best sgt dapat pegi "

*** Hahhaahaa. Akhirnya kami pun pg la.. Kene ikot perut mak buyung ni..T majuk, maleh nak pujuk**

Sekali pergi, tutup plak.. Alamak hancur hati.. Dah la jao gak la dr opis.. Dlm 20 mnt bru sampai..Kali kedua pergi, Alhamdulillah.. Bukak pun.. Tu pon ramai org.. Tapi even ramai, u olls x tunggu lama sgt pun..

 Dtg2 tu if nmpk org ramai, masuk dlm pergi dekat kaunter n bagi name.. Lepastu tunggu kt lua kejup.. Ade disediakan kerusi menunggu ye kawan2.. Then bila tmpat ada kosong, staff akan pnggil nama u olls and tunjuk tmpat kosong...

Sambil Tunggu : Snap la pic akak2 ni.. Jubah hitam ni la Salmah...
Cute je sign name dorang .. #theSumbs.. heee.. Creative sgt!!!
Pic tuan blog, wajib la kene ade.. Aeshh.. Muke toye sikit sbb lapa!!!
Apa yang ada and best dekat "the Sumbs ni"?? Banyak sgt.. But Aina akan review apa yang kami makan that day k..


Ini la menu die.. Heee..
Kami makan : Chicken hunter, Nasi & daging dendeng & spageti carbonara...
Nak jugak share pic penuh menu.. Even xnmpk pun...heeee...
Nasi & Daging dengdeng.. Sgt lazat sehingga nak jilat sudu.. Sbb makan pki sudu...
Spagheti Carbonara yang sgt...sgt...sgt sedap!!!!! Tak cukup ok makan satu kotak..
Wait..wait.. kenapa Aina sebut satu kotak.. Bukan satu pinggan.. Yezzaaa.. sebab dekat sini, kita xmkn xpakai pinggan ye... Kita akan pakai kotak.. Senang..If xhabis bungkus terus bwk balik.. Tak payah nak panggil2 staff, tlg bungkus..

Macamni la rupanya,, Kite makan dlm kotak k kwn2...
Yang ni cukup sedap..segala2nya cukup makanan ni.. Ni Chicken Hunter!!!!
Yang ni paling femes dekat sini.. Ramai jgk la yang dtg sini sbb nak makan ni.. Ape bnde ni?? " Churros " klu xsilap..heeee
Kami xsempat pun nak makan Dr. fazley punyer dessert.. Arrggghhh!!!! Tape next tima kan boleh dtg lagi.. heee..

FYI inilah cafe' pertama Dr.Fazley hantar dessert die taw.. Woooowww!!! Exclusive sgt u olls.. Harga mampu makan ok.. Xlah semahal hotel.. Sedap pun sedap.. ( Kata Salmah la)...heeee

Credit to : FB page the sumbs cafe' Dessert Dr Fazley 

Credit to : FB page the sumb cafe' 
So ape lagi cepat2 la pergi serbu "The Sumbs Cafe' " ni.. Pasti xmenyesal... Nak taw alamat & landmark tak ? t senang nak pergi...

Ni Alamat :

 The Sumbs Cafe, 7-04-01 Persiaran Alam Pusat Perniagaan World Wide, Persiaran Akuatik Seksyen 13, Shah Alam .
Oppss,kejap lupa nak bagitau cafe ni ditutup pada hari jumaat ! 
Untuk maklumat lebih lanjut boleh check instagram The Sumbs ...

Friday, 6 June 2014

#PicHariJumaat 1

Salam Sayang.. 

Entry kali ni.. InsyaAllah Aina akan updated every friday.. Lain dengan Project Malam Jumaat.. PMJ akan Aina update sekiranya malam tu ade aktiviti menarik untuk di share...

Biasa lah adat bekerja, mesti kekadang akan rasa tension.. And FRIDAY is the best day bg kebanyakan employee dekat Malaysia ni.. Sebab esoknya kan CUTI!!! Heeee.. So, hari jumaat ni, if busy macam mane pun, hati + mulut ade senyum sajaaaaaaa.....

So, selalunya hari Jumaat la Aina & geng opis ade time and ade mud nak snap pic same2.. So start from today will update our photos for my lovely readers!!!!! Hope jgn muntah & boring.. Yesss!!! Korang akan nmpk baju kitorg ni mcm xberganti every week... But jgn slh faham, bukan kami xmndi.. but utk Hari jumaat, itulah pakaian rasmi kami untuk pergi kerja.. Bebas!!! but T-shirt wajib pakai opis punyer.. heeee.. K la jom layan pic..

Yay!!! Sal xpyh pgg fon dah!!! Sebab kite dah de shutter baru!!!
Pic ni Aina ade share dekat IG **mujur tade taik kucing melekat**
nampak sgt Aina tgh tekan button shutter **kantoi**
Honestly... Mido, ko nmpk hensem dlm pic ni.. BRUNO MARS MALAYSIA la katekan!! (-_-)
Peace yaw!!! emmm,, xde motip pun Aina besarkan mata.. Budget blhla nmpk comel..
Sal sila la jgn buat mulut mcmtu!!!
Ok habis dah.. Sebenarnya ade ramai la team kami.. tapi semua buat2 busy!!! Ok u olls kite jumpe minggu depan.. Utk pic yang lain k..

Thursday, 5 June 2014

Monopod and Bluetooth Remote Shutter for Iphone

Salam Sayang awak2 semua ( bukan burung awak2 ye )

Tak kisah korang nak cakap Aina ketinggalan zaman ke ape ke.. tak kisah pun.. Al Kisahnya mcmni, lama dah taw kewujudan monopad and shutter etc ni.. but dlu time mule2 ramai guna, Aina rasa mcm annoying giler dorang ni.. Jahat kan?

But bile lama2.. rasa teringin pula nak beli.. Ye la selalu if srh cocos snap kan pic asik kabur and xcantik.. Dr mak sakit hati, baik mak beli monopod and shutter ni.. nak selfie ke, nak snap pic berdue ke, nak amik pic dr jao ke.. Senang !!!!

So, semalam pun usha2 la dekat IG.. Search la #monopod and shutter.. Then muncul la satu IG ni.. Usha punya usha.. akhirnya muktamad, mmg aina nak beli.. terus whatapps that person, sgt pantas dia reply.. Friendly.. Bygkan aina transfer duit pkul 12.15 tghri.. 12.30tghri dah pos.. Siap snap pic bg tracking number.

Inilah IG die.. hahaha.. siap screen shoot sbb nak share ngn korang
Harini pukul 2.00pm dah sampai.. weeehuuu.. dgn gelojohnya terus bukak.. Excited kemain, mcm dapat beg channel ori je gayanya..

Tara!!!!! xsaba nak try..
Bila u olls usha IG die mmg byk pilihan and ade macam2 pakej la.. Mcm Aina beli ni, pakej yang dapat monopod and Bluetooth remote shutter.. Harga EM RM60.00 WM RM65.00 ( include postage ye kwn2). Tak kisahla, yang penting servis sgt tiptop and pantas!!!!

Ini la Monopod.. Aina pilih warna hitam.. heee... Beli warna lain, kang cocos xmo pegang.. 
Aina punya bayangkan, Monopod ni besar.. Sekali sampai xla sebesar yang Aina bygkan.. Cute2 je.. Senang nak bwk ke mana sahaja.. heee..

Yezza.. cute kan? Bluetooth Remote Shutter kita..
Nak pakai bnde ni pun senang.. xpyh nak selfie sambil tekan2 button tgh fon tu.. Gigil jgk la kdg2 tgn ni.. Just fokus and tekan je button.. mudah kan? Don worry, time korang beli ni.. t ade manual guidelines attached sekali..

Ni pic first gune monopod + shutter ni.. Hahhaha .. xsabar sampai uma,, terus merasmi time2 tu jgk.
Selalu Sal tukang pegang fon bile nak selfie same2.. skrg xpyh dah,,, letak je dekat penjuru meje.. then kt tgn ade shutter tekan je shutter.. sgt senang kan?
Ok xblh berhenti la plak nak selfie2 ni,, main tekan je..senang!!!
** Org tade, ape lagi... selfie............................ heheheh
Kepada sesiapa yang belum memiliki monopod, shutter or lense.. blh la beli dekat Tgadget ni.. Die ni selalu buat promosi taw..

Ok la selamat bergambar sakan AINA!!!!!